*Nettavisen* Nyheter.

- Heder og ære

Oslo Elveforum får miljøpris.

Gaustad: Oslo miljøfestival pågår denne uka. I den forbindelse mottok Oslo Elveforum Oslo Venstres miljøpris. Grunnlaget for tildelingen er det grundige og svært omfattende arbeidet Oslo Elveforum har lagt ned for gjenåpning og skjøtsel av elver og bekker i Oslo.
- Oslo Elveforum får prisen for deres arbeid med elver og bekker i Oslo. Ikke minst også for deres engasjement når det gjelder Bjørvika-prosjektet. Dette er innbyggerinitiativ på sitt beste, sier nestleder i Oslo Venstre Toril Berge.
Primus motor for Gaustadbekk-prosjektet, Sigurd Tønsberg, tar i mot prisen. Han har lenge jobbet for en gjenåpning av Gaustadbekken på strekningen langs Forskningsparken.
- Dette betyr heder og ære. Det betyr også at vi annerkjennes for vårt hederlige arbeide. Både for arbeidet med de grønne breddene og for byens vannløp. Det foreligger mange planer for åpning av elver flere steder i byen. Vi jobber med åpningen av Gaustadbekken, men det kommer til å ta noen år. Det går fem bekkeløp i Nordberglia, noen av disse er åpne i dagen, mens andre må renses før de kan gjenåpnes.
I følge Tønsberg er det muligheter for at prosjektplanene for Gaustadbekken kan være ferdig i 2009.
- Og så skal jo arbeidet utføres.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.