RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Helt vanlig

Byråd Grete Horntvedt mener at forelåtte formuleringer er helt uproblematisk.

Plan- og utbyggingssjef Elisabeth Eidså Dale i byrådsavdeling for byutvikling har sammen med kommunaldirektør Kjell Ove Solli Johansen undertegnet brevet til Skifte Eiendom av 27.05.04.
- Hvordan kunne kommunen godta Skiftes forutsetninger som gikk på at kommunen stiller seg positive til en omregulering av friområdet og ville bidra til at omreguleringen lot seg gjennomføre? Det eksisterer ikke noe vedtak eller føringer fra bystyrets side i saken på dette tidspunktet.

- Det at reguleringssaken var avhengig av bystyrets godkjennelse var hele tiden selvsagt. Derfor ble det også formulert fra vår side på denne måten. Kommunen i denne sammenheng skal leses som byrådsavdelingen.
- Men det er tydelig at det er viktig for amerikanerne at forutsetningene må være på plass for at de skal kjøpe tomten. Det er jo derfor Skifte ber om en bekreftelse fra kommunen. Sett fra amerikanernes side må det nærmest se ut som kommunen gir et tilsagn om at en omregulering vil finne sted.

- Dette må du ta opp med byråden. Jeg vil ikke gå inn på forholdet til byrådet og hvilken forståelse de har av dette. Det jeg kan si er at amerikanerne visste at bystyret har siste ordet i en reguleringssak. Vi skulle legge forholdene til rette for å få reguleringssaken fram til bystyret. Den er behandlet som en vanlig reguleringssak. Det er ikke unormalt at man ber om kommunens eller plan- og bygningsetatens syn i forkant.
- Svaret som dere sendte Skifte etter henvendelsen fulgte altså vanlig prosedyre og er sugd ut av eget bryst?

- Vi har besvart brevet på ordinær måte. Opplysningene fra Skifte stemte med hvordan reguleringsplanen ble behandlet i kommunen. Det er det vi har gått god for i vårt svar.
- Det tok mer enn tre uker fra Skifte sendte brev til svaret fra kommunen kom. De understreker at det haster. Det var tydeligvis viktig at amerikanerne var trygge på at forutsetningene ble bekreftet av kommunen. Jeg sitter med et brev fra Forsvarsdepartementet hvor de ber byrådsavdelingen om at brevet skal besvares på en bestemt måte.

- Jeg kan ikke huske nøyaktig hva som sto i henvendelsen fra Forsvarsdepartementet. Det viktigste er at vi går god for det som står i vårt svar.
- Men her er det selger av tomten som ber om en spesiell ordlyd som har betydning for salget av en eiendom. Dagen etter svarer byrådsavdelingen med eksakt den ordlyden som Forsvarsdepartementet instruerer byrådsavdelingen i å skrive. Er det vanlig prosedyre at utenforstående kan diktere kommunen hvordan de skal formulere viktige dokumenter?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere. Jeg ber om at du snakker med byråd Grete Horntvedt.
Horntvedt ser på saken som helt udramatisk.
- Det ikke vanlig at noen dikterer oss. Men det er vanlig i forbindelse med forhåndsdrøftelser at vi bruker formuleringer som blir foreslått. Vi har ikke noe problem med det. Poenget her var at vi skulle bekrefte at de nødvendige forbehold ble tatt overfor USA, sier Horntvedt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere