- Hent ungdommene i sentrum

Denne helgen blir årets mest hektiske, forteller politiførstebetjent Stig Gaustad. Nærmere 100.000 unge er ventet til VGs topp 20-arrangement på Rådhusplassen.

Sentrum: Hvis været ikke viser seg fra sin aller verste side fredag ettermiddag, er det duket for en stor folkefest på Rådhusplassen, når VG-listas årlige konsertarrangement går av stabelen på Rådhusplassen.

Travlere enn cupfinalehelg

Når både Idol- og GP-stjerner står på programmet, forventer vi titusener av ungdommer helt ned i 13-årsalderen, som er tilstede på egenhånd. Dette er også den yngste gruppen av øldrikkere, forteller Stig Gaustad, som er nestkommanderende ved ordensavsnittet ved Sentrum politistasjon. Han forteller at denne helgen er den aller mest travle for politiet. Selv ikke cupfinalehelgen skaper mer jobb.
30 politifolk vil følge arrangementet på nært hold. 20 tjenestemenn skal jobbe konkret med å slå ned på drikking på offentlig sted og avdekke eventuelle våpen.
Utover kvelden benytter vi alt disponibelt mannskap, som betyr at vi får assistanse fra Stovner, Majorstuen og Manglerud, forteller Gaustad.

Problemløsning

Vil fyllearresten denne natten fylles til randen av fulle og kranglete 14-åringer?
Vi prøver fortrinnsvis å løse opp i problemet på stedet. Ofte holder det å pålegge folk å gå hjem, istedenfor å hive dem i arresten eller gi bøter.
Men hvis dere møter samme bråkmaker en time senere, enda litt mer høyrøstet?
På andre forsøk reagerer vi kraftigere, sier Gaustad.

Avtal henting

Har du noe råd til foreldre og deres håpefulle som har planer om å overvære arrangementet fredag kveld?
Foreldre bør være oppmerksomme, prate med ungdommene på forhånd. Det kan være lurt å avtale henting i sentrum når konserten er ferdig. Da er det ikke fullt så fristende å drikke, påpeker Stig Gaustad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.