RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hindre opphopning

Sivilarkitekt Bjørn Christoffersen (80) mener bydelen i sin disponering av boligene bør legge vekt på at ingen enkeltgruppe blir overrepresentert.

LINDEBERG: Christoffersen er byggherrerådgiver, og Arkitektene Dag & Myrhol AS er engasjert som arkitekter.
- I 50 år har jeg blant annet jobbet med prosjekter hvor det samfunnssosiale element har vært tungtveiende. Det som er viktig, er at kommunen er bevisst i sin tildelingspolitikk av boligene, og oppfølgingen av disse.

Naboene bør påvirke bydelen slik at man ikke får en opphopning av bestemte grupper. Bydelen bør disponere boligene slik at man ikke får en konsentrasjon av grupper som kan gi problemer for andre beboere og naboene, sier han.

Christoffersen mener dessuten at reguleringen ikke vil gi økt biltrafikk inn i Tevlingveien og boligområdet, ettersom avkjøringen til omsorgsboligene ligger like ved næringsbyggenes avkjøring.

Christoffersen minner om at bydelen er lovpålagt å ivareta alle gruppers omsorgssituasjon, og boligene må da disponeres av kommunen slik at kommunen ivaretar denne omsorgen.

Boligene er delt opp i mindre selvstendige enheter som gjør det enkelt for kommunen å differensere for de enkelte grupper. Ved hjelp av boligenes plassering og lydskjermer blir det et lukket, avskjermet uteområde for lek og opphold som letter kontroll og oppfølging av et godt miljø, sier han.

Anlegget vil også gi gang- og sykkelvei langs Tevlingveien.

Nå får naboene den veien de har ønsket seg i alle herrens år, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere