*Nettavisen* Nyheter.

- Hun ble dopet ned og voldtatt

En tidligere overgrepsdømt hjelpepleier er siktet for å ha voldtatt en 87 år gammel kvinnelig beboer ved Midtåsenhjemmet, melder TV2.

NORDSTRAND: Den svenske hjelpepleieren var ansatt på Midtåsenhjemmet da voldtekten skal ha skjedd. Sykehjemmet ble da drevet av Adecco.

– Hun har blitt dopet ned og voldtatt minst en gang av en av de ansatte, en pleier som hun hadde tillit og som hun var fullstendig avhengig av, sier Hege Salomon, bistandsadvokaten til sykehjemspasienten, til TV 2 Nyhetene.

Den siktede er pågrepet og hans PC er beslaglagt. Noen uker senere etter den angivelige voldtekten døde den 87 år gamle kvinnen. Hennes pårørende mener dødsfallet skyldtes overgrepet.

Del på Facebook

– Hun mistet livsgnisten og orket ikke å ha noe i munnen. Hun orket heller ikke å spise og kastet opp som følge av overgrepet. Dette er også årsaken til dødsfallet, sier kvinnens bistandsadvokat Hege Salomon.

– Dette skal dreie seg om en seksuell handling mot en voksen kvinne, forteller Karianne Lid ved sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt.

Tidligere dømt

Hjelpepleieren er tidligere dømt for overgrep i Sverige. Gjennom sin forsvarer Bjørn Rudjord, sier forsvareren at han er uskyldig. Politiet vil nå rutinemessig undersøke om det kan ha skjedd overgrep mot flere eldre ved sykehjemmet. Da saken ble kjent ble pleieren umiddelbart suspendert fra sin stilling.

– Det er helt hårreisende at en person som er dømt for seksuelle overgrep skal ha anledning til å jobbe ved et sykehjem der personer er helt avhengig av vedkommende, understreker Salomon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag