RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hun er min beste venn


Besøksvenn Karin Berg (t.v.) har kjent Margherita Gervasi Bastianini siden januar 2007. På den tiden har de rukket å bli gode venner. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
Besøksvenn Karin Berg (t.v.) har kjent Margherita Gervasi Bastianini siden januar 2007. På den tiden har de rukket å bli gode venner. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
Margherita Garvasi Bastianini takker besøksvennen sin for at hun kom seg tilbake til livet etter en dramatisk bilulykke.

SOfienberg: - Karin har vært min beste venn da jeg trengte det aller mest. Hun er rett og slett en engel! sier Margherita Gervasi Bastianini og ser smilende bort på besøksvennen Karin Berg.

Det går ikke lang tid før Karin mildt korrigerer:

- Jeg trodde vi var blitt enige om at engler ikke finnes.

Ensom og hjelpesløs

Margherita fikk livet snudd brutalt på hodet etter en alvorlig bilulykke i Frankrike i 2006. Den nå 63 år gamle kvinnen som tidligere hadde vært fullt opptatt med jobb og venner, befant seg pluselig hjelpesløs tilbake i Oslo uten noe å ta seg til. Datteren og barnebarnet som var bosatt i Frankrike, mistet hun også kontakten med.

- Jeg satt helt alene i min lille leilighet med jernkorsett og krykker. Jeg var lam på høyre side, fullstendig hjelpesløs og veldig ensom, forteller Margherita.

Gjennom Oslo kommune og Bydel Grünerløkka fikk hun praktisk bistand fra blant annet hjemmehjelp og ergoterapeut. Kommunen ringte også Grünerløkka Frivillighetssentral og det tok ikke lang tid før frivillig besøkstjenesteleder Karin Berg banket på Margheritas dør.

- Da jeg sluttet i arbeidslivet desember 2006, var det første jeg gjorde å ta kontakt med Frivillighetssentralen for å høre om det var noe jeg kunne bidra med. I månedsskiftet januar/ februar 2007 møtte jeg Margherita for første gang. Da var hun en dame som var langt nede både fysisk og psykisk. Det er nok ingen overdrivelse å si at hun var preget av å være i traume, sier Karin som kan fortelle at hun og Margherita har sett hverandre nesten hver uke siden.

Godt å hjelpe andre

- Gjennom den støtten og hjelpen jeg hentet fra vennskapet med Karin, fikk jeg sakte lyst til å komme tilbake til livet. Det ble mer og mer viktig for meg å tenke positivt og fokusere på det som er viktig. Jeg greier livet på en helt annen måte. Nå har jeg selv lyst til å kunne gi andre den hjelpen jeg selv har fått, forteller Margherita ivrig.

Karin synes folk kan bli ennå flinkere til å bidra med frivillig arbeid.

- For meg har dette vært en vinn-vinn-situasjon. Jeg jobbber som frivillig samtidig som jeg har fått en god venn. Dessuten er det en veldig ålreit opplevelse at man kan være til hjelp for et annet menneske.Margherita Garvasi Bastianini

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere