RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hvis man blir provosert av en selfie, bør man skaffe seg en hobby

Idyll med påskesol, påskefjell og påskeskitur. Det har vist seg at bilder som dette på sosiale medier kan provosere de som ikke tilbringer påsken i skisporet med Kvikk Lunsj og appelsiner.
Idyll med påskesol, påskefjell og påskeskitur. Det har vist seg at bilder som dette på sosiale medier kan provosere de som ikke tilbringer påsken i skisporet med Kvikk Lunsj og appelsiner. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Selfier fra påskefjellet skaper kokhet temperatur på Facebook.

OSLO: Det mener mange av Nettavisens lesere. Mens irritasjonen kan munne i ensomhet, ifølge andre. Påsken er over, men debatten om påskeselfiene fortsetter.

«Har ikke folk noe bedre å gjøre enn å poste bilder av påskefjellet?» eller «kan folk slutte å ta med selfiestanga på skitur, jeg orker ikke å se flere bilder av skiløyper?»

Disse Facebook-uttalelsene reagerte dittOslos redaktør Hege Bjørnsdatter Braaten kraftig på. I blogginnlegget «Jeg elsker selfier fra påskefjellet» spør hun hvorfor det reageres negativt på idylliske bilder i sosiale medier, og mener det bunner i misunnelse.

Skjønner ikke at alt på sosiale medier

Og slikt blir det passende nok enda mer debatt i sosiale medier av. Da Nettavisen delte Hege Braatens innlegg på Facebook i går, flommet det over av kommentarer fra leserne. Bloggen er delt tusenvis av ganger.

- Hvis man blir provosert av en selfie, bør man skaffe seg en hobby, sier Mathias Nordfjord Løvhaug. 

Følg Nettavisen på Facebook, og delta i debatten om påskeselfiene her!

Lars Christian Braavold er ikke misunnelig, men skjønner ikke at alle legge ut bilder av det de holder på med på sosiale medier:

- Folk som MÅ skryte av at de er på fjellet, og må ta disse selfiene, er vel de som har det verst. Hvorfor ta selfie? Som om folk ikke har vært på fjellet i påsken før.

(Artikkelen fortsetter under bildet) 

Påskeskirenn i strålende sol på Haglebu i Buskerud skjærtorsdag.

- Ganske sårt for enkelte

- Det er nok noen som sitter hjemme alene og ser på alle glade, hyggelige påskebilder og skulle ønske man var med. Det er nemlig ikke alle som blir bedt med. Og det er forståelig ganske sårt for enkelte, sier Linda Hamsdokka. 

Hun fortsetter litt lenger ned:

- Det er synd at mange tror det bygger på misunnelse og sjalusi bare fordi man vil være med på moroa... Men det er heller ikke så lett å spørre om man kan være med på den hytteturen eller den fjellturen. Det er liksom litt hyggeligere å bli bedt med.

Skryter folk for mye i sosiale medier? Si din mening i kommentarfeltet under!

- Kan jo være mennesker som irriterer oss til vanlig

Ansvarlig for sosiale medier i Side2, Kjersti Westeng, tror ikke vi er blitt smålige eller misunnelige.

- Problemet med sosiale medier, slik jeg ser det, er at vi slettes ikke bare har gode venner og familier som «venner» på Facebook. Vi har gamle skolekamerater, tidligere kollegaer, naboer og til og med eks-kjærester der inne, og dette kan jo være mennesker som irriterer oss litt til vanlig også, ikke bare på sosiale medier.

- Det å irritere seg over disse menneskene på Facebook er ikke synonymt med å ikke ønske dem godt, det er heller det samme som å sladre litt om naboen som «alltid skryter av barna sine» eller «lyver om alt mulig rart», og det har vi jo alltid gjort, sier hun. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

To skiløpere i påskeidyll i Buskerud.

- Hva skjedde med å leve i nuet?

Men irritasjon er ikke det eneste. Westeng tror vi har fått litt nok av både Facebook og Instagram. Likevel tar det opp så stor plass at det koselige bildet bare MÅ publiseres, og det skaper stress.

- Er man på tur må man sørge for å ta bilde, legge ut på Face eller Insta og få MANGE likes. Da kan man puste lettet ut. Kan man ikke være lykkelig før alle andre vet det? Hva skjedde med å leve i nuet? spør hun.

Westeng påpeker også at eksponeringen kan være usunt, i tillegg til at ensomheten og presset sosiale medier kan skape er like tungt for de unge som for de eldre.

- Mange opplever at de ikke strekker til sammenlignet med det de ser på sosiale medier gjennom hele året, og da blir påskefjellselfies av glade barn som «eeeeelsker å gå på ski» litt for mye for enkelte, avslutter hun. 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere