- Hvor ble isen av?

Slik har Voldsløkka-banen tidvis sett ut i vinter, ifølge Petter Brandtzæg. Foto: Utlånt

Slik har Voldsløkka-banen tidvis sett ut i vinter, ifølge Petter Brandtzæg. Foto: Utlånt

Kommunen forsømmer seg når de ikke legger bedre til rette for skøyteis i bydelen, mener Petter Brandtzæg på Tåsen.

TÅSEN: ? Flere uker med minusgrader, likevel greier ikke Park og idrettsvesenet å sørge for is på Voldsløkka. For en som er vokst opp i området er dette en tragisk observasjon. Før var det alltid is, og det var god is, ikke bare på begge de store banene på Voldsløkka, men på Bergbanen, Tåsenbanen og idrettshøyskolen. Nå greier de knapt å holde ved like den ene lille flekken med kunstis, mens Bergbanen og Tåsenbanen ikke eksisterer lenger, skriver Tåsen-mannen Petter Brandtzæg til Nordre Aker Budstikke.

Han mener folk i området er frustrerte over at det ikke blir lagt bedre til rette for aktivitet i et område som tidligere sydet av liv.

? Måk, og sprøyt banene! Gjør det nå, dette bør da være en billig helseøkonomisk investering, oppfordrer han Idrettsetaten.

Anne Farseth i Idrettsetaten tar kritikken til etterretning.

? Vi har bestillinger på vanning av en rekke baner i byen når det blir kuldegrader, og så vidt meg bekjent har det blitt gjort, sier hun.

Av naturisbaner i Nordre Aker har etaten i vinter sprøytet Myrerfeltet, Korsvoll idrettspark, Kapellveien skoleidrettsplass og Nordre Åsen idrettspark.

Farseth opplyser at det har kommet noen tilbakemeldinger på at kunstisen på Voldsløkka ikke har vært god nok. Blant annet har det vært påpekt ujevn og dårlig is.

? Men det har vært en værmessig utfordrende vinter i år. Når det har vært snøfall fredag kveld har det ikke blitt måkt umiddelbart. Vi har dessverre ikke 24-timers beredskap, sier Farseth.

Ifølge Farseth var den tidligere isbanen på idrettshøyskolen ikke etatens ansvar.

? Og stengningen av Bergbanen er fordi den oppgraderes. En ny kunstisbane på Berg vil stå ferdig til neste sesong. Ved årsskiftet åpner dessuten ny isbane på Frogner stadion, så da vil tilbudet bli betydelig bedre, sier Farseth, som bekrefter at pågangen og publikumsinteressen for kommunens skøytebaner er svært stor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.