*Nettavisen* Nyheter.

- Hvor var veterinæren?

Her på Montebello stasjon ble hunden truffet av t-banen lørdag kveld. Arkivfoto Foto: Arkivfoto

Etter å ha vært vitne til at en hund ble påkjørt og drept av t-banen lørdag, stiller hun spørsmål ved rutinene når dyr blir påkjørt av t-banen.

MONTEBELLO: Det var lørdag kveld i 21-tiden en labrador retriever, som antakelig hadde rømt fra sin eier, opplevde det brutale og fatale møtet med t-banen på Montebello stasjon. Toget var på vei mot sentrum, og føreren så ikke at hunden befant seg i skinnegangen før det var for sent.

Oppskaket

- Føreren var veldig oppskaket da hun kom ut og fortalte oss at hun hadde kjørt på en hund, sier en kvinne som var på t-banen, til Ullern Avis Akersposten. Hun forteller videre at alle passasjerene måtte forlate togsettet og vente på nytt tog.

- Så skjedde ingenting med hunden, før det kom noen fra Oslo t-banedrift etter rundt 20 minutter, men det var ingen veterinær med, sier kvinnen, som lurer på hva slags rutiner t-banen har i slike tilfeller.

- Dette skjer sikkert en gang i blant rundt i byen med forskjellige dyr, og noen ganger er vel dyret i live, sier hun.

Ikke veterinær

Vi sender spørsmålet videre til Bjørn Rydmark, kommunikasjonssjef i Oslo t-banedrift.

- I slike tilfeller tar føreren kontakt med trafikksentralen vår, og så sender vi folk ut, sier Rydmark.

- Hva med om dyret er i live og bør avlives raskt eller kan reddes?

- Avgjørelsene tas av fagleder på stedet, men vi har ikke med veterinær. Å oppdrive en veterinær på kort tid, er ikke lett, sier Rydmark.

- Er det mange tilfeller det er snakk om?

- Nei, forbausende lite egentlig. T-banelinjene er jo gjerdet inn, så det er i så fall i nærheten av stasjonene det skjer, sier han.

Få tilfeller

Dette er andre gang i år at en hund blir drept av t-banen i vårt område. I slutten av februar ble en dachs funnet overkjørt av t-banen ved Makrellbekken stasjon.

- Dette er de to tilfellene vi vet om i Oslo i år, sier Rydmark.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.