RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

- Hvordan hjelpe barnet til å sove?

Helgen 22. til 24. februar kan du som gravid få svar på de vanlige spørsmålene. Da arrangeres Gravid- og barseldagene 2008 på Sagene Samfunnshus.

22-24 februar arrangerer Sagene Samfunnshus i samarbeid med Oslo Yoga og Foreldrekompetanse Gravid- og barseldagen for tredje gang

- Vi har allerede påmelding på noen kurs. Enkelte av kursene det ikke er nødvendig å melde seg på,hvor en bare kan møte opp, sier Hans Holter Solhjell i Foreldrekompetanse.

Ulike temaer

Arrangørene skal tilby ulike kurs og foredrag for gravide og foreldre med barn i det første leveåret, og også noe for de med større barn.

De har kurs og foredrag om en rekke temaer:

-Førstehjelp for småbarnsforeldre
-Babymassasje for fedre
-Barselyoga
-Kolikk og gråt
-Kommunikasjon og barnets utvikling
-Barn og søvn
-Kommunikasjon og konflikthåndtering ift barn i alderen 1-4 år.

I fjor var det rundt 200 besøkende.

- I fjor var det svært mange som var innom. Vi har kapasitet til 15-30 personer på hvert kurs, avhengig av tema. Det var en del kurs som var fulle da vi hadde forrige arrangement i august, sier Hans Holter Solhjell til Østkantavisa.

Han opplyser at de fleste er fra området kurset holdes.

Lurer på søvn

- Hvilke kurs er de mest populære da?

- I fjor var det svært mange som var med på foredraget om hvordan man skal bære barna med bæresjal. De fikk også prøve dette ut i praksis, noe som var en stor suksess, sier Hans.

- Hva lurer folk på sånn generelt?

- Barn og søvn er en gjenganger. Det samme er gråt og kolikk. Her skal vi holde et foredrag som det er gjort studie av i England og USA. Metoden er helt ny for oss nordmenn, fortsetter han.

Hans Holter Solhjell uttaler at de baserer kursene på omsorg og kommunikasjonsmetoder.

- Når det gjelder barn og søvn finnes det alternative metoder til gråtemetoden. Gråtemetoden vil si at man lar barnet gråte i ulike intervaller til det sovner. Dette fungerer ikke for alle og mange barn kaster opp av stress. Derfor ønsker vi å formidle alternative metoder på kurset, opplyser han.

- Våre kurs baserer på omsorg, kommunikasjon og tilrettelegging, avslutter han.

Se de forskjellige kursene her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere