RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hyggeligere å være i medvind


Tom K. Hargreaves og Harald Johan Cappelen solgte Høyres budskap på stand på Vinderen.
Tom K. Hargreaves og Harald Johan Cappelen solgte Høyres budskap på stand på Vinderen.
Høyre er i motvind. Men i Vestre Aker er medlemmene på stemmejakt for høstens valg.

VINDEREN: Selv i Oslo Høyres beste område, Bydel Vestre Aker må Høyre-medlemenne ut på gaten for å prate med velgerne. Høyre vil i regjering, men sliter på meningsmålingene. Og det murres i korridorene.

Harald Johan Cappelen og Tom K. Hargreaves sto på stand på Vinderen før helgen. Det har vært mørke skyer over Høyre. Men på Vinderen tittet solen frem. De ville ikke si så mye om hvem de vil ha som Høyre-leder. Men de ser at det er et generasjonsskifte på gang. I hvert fall når det gjelder kandidatene fra Oslo.

- Fra Vestre Akers side kom ikke Inge Lønning med på listen en gang. Og Per Kristian Foss kom på sjetteplass. Det er et signal om at det er et generasjonsskifte på gang. Det er kanskje sunt, sier Cappelen.

Duoen på standen mener Høyres politikk er mer enn bra nok. Men partiet må nå frem med budskapet.

- Vi skal selge inn våre kandidater med tradisjonelle Høyre-verdier. Forsvaret, næringsliv, skole og skattepolitikk. Det er mulig folk har vært litt usikre på hvor vi har stått hen, sier Cappelen.

- Må snakke Oslos sak

Begge er de klare på at deres representanter på stortinget må tale Oslos sak. - Se på Oslo-skolen. Vi mener vi har landets beste skoler. Vi har en god byråd. Oslo er et utstillingsvindu for god Høyre-politikk. Dermed er det også viktig at våre egne er opptatt av Oslo. De må også jobbe lokalt.

Høyre har fryktelig lyst til å komme i regjering. Cappelen og Hargreaves har også lyst til å se sine egne bli gratulert på slottsplassen etter valget.

- Vi er åpen for samarbeid med alle borgerlige partier. Høyre er et sikkert kort for en god borgerlig politikk, sier Hargreaves.

Og de skal Vestre Aker Høyre forsøke å nå fram i valgkampen. Det planlegges blant annet en debatt på Persbråten skole hvor Arbeiderpartiets Jan Bøhler og Høyres Michael Tetzchner skal debattere.

- Vi skal også sette i gang et dialogprosjekt hvor vi intervjuer velgerne. Vi vil vite hva som er viktig for dem, sier Cappelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere