RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Høyre nedprioriterer sosiale forskjeller


Helge Stoltenberg (Ap)
Helge Stoltenberg (Ap)
Helge Stoltenberg (Ap) svinger pisken over høyrepartiene på Sagene.

Under torsdagens BU-møte på Sagene var det flere uttalelser som fikk Arbeiderpartiets representanter til å steile. Den så kalte Fabian-saken er på mange måter en symbolsak som skiller venstrefløyen fra høyrefløyen - spesielt hva retorikk angår.

Da Høyre-representanten Beate Mikalsen uttalte at "Fabian snakker om Sagene fordi Sagene har gjort en knakandes god valgkamp", ble flere Ap-representanter sterkt provosert. Nestleder i BU, Høyres Kjell Omdal Erichsen, sa også følgende til Østkantavisa tidligere i uken:

- Hvem sa at Fabian var en dårlig politiker, han satte jo i hvertfall fokus på saken.

Ikke imponert

Helge Stolteberg er overhodet ikke imponert over retorikken til Høyre, selv om noen av uttalelsene har kommet med et glis i munnviken:

- Må Sagene Høyre gjøre en god valgkamp for at ordføreren skal legge merke til bydelen? Høyresiden prioriterer ikke å gjøre noe med de sosiale forskjellene som finnes i Oslo, mens vi ønsker å gjøre noe med problemene, sier han til Ostkantavisa.no og legger til:

- Høyre hadde en mulighet til å tilbakevise det inntrykket ordføreren har gitt. Men det de gjorde var å bekrefte det. Og så klarer de å si at fokus har blitt satt på Sagene.

Fremskrittspartiets eneste representant i BU, Roy Sørensen, uttalte også under møtet at SV ikke har "fått til noe" for å få bedre de sosiale forholdene i bydelen. Stoltenberg er ikke i tvil om hva han mener om slike utspill fra høyrebenken:

- Det er bare frekt, og jeg skjønner veldig godt at SV reagerer på det. Husk at det er Høyre og Frp som styrer byen, det er de som sitter på pengesekken. Det er jo ikke penger til velferd i bydelen.

Boligproblemene

Nå ønsker BU å arrangere en konferanse om videre politikk i boligsaker, i en bydel hvor hele 70 prosent av leilighetene i bydelen er ett eller to-roms leiligheter.

- Småbarnsfamilier flytter fra bydelen fordi det ikke er leiligheter av en viss størrelse her. De kommunale leilighetene er også veldig små. Vi må kanskje slå sammen noen av de kommunale leilighetene slik at familiene får mer plass, sier Stoltenberg og peker på at mange problemer har røtter i trange boforhold og elendig kvalitet på boligene.

Elendige boforhold

Det er også slik at svært mange innbyggere i Bydel Sagene ikke har toalett og bad i leiligheten. For mange vil nok dét være uakseptable boforhold, men innbyggerne på Sagene har måttet akseptere det i mange år. Nå har Stoltenberg fått nok.

- Når det er en liten leilighet, blir folk gående oppå hverandre. Det er mangel på godt leksemiljø for skoleelever, og det igjen fører til at for mange elever ikke fullfører videregående skolegang.

Bydelens siste offisielle tall og fakta om boligene i bydelen er fra 2001, og det ønskes nå ny og oppdatert informasjon om situasjonen.

Provosert? Engasjert? Kontakt oss!

Ostkantavisa.no publiserer dine meninger. Send e-post til journalist Bjørn Lecomte: bjorn.lecomte@lokalavisen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere