Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- I alle fall ikke A4

Det var en glad Henning Holstad som kunne motta prisen på vegne av Alternativ Jul.
Det var en glad Henning Holstad som kunne motta prisen på vegne av Alternativ Jul.
40 år med alternativ julefeiring ble hedret fredag, da den aller første =Oslo-prisen ble delt ut.

SENTRUM: - Man kan si mye om Henning Holstad. Men det man ikke kan si om Henning Holstad er at han er A4, sa ordfører Fabian Stang, da han fredag kveld delte ut den aller første =Oslo-prisen til mannen bak Alternativ Jul, Henning Holstad.

- Ekstra hyggelig

Holstad har i 40 år arrangert Alternativ Jul for Oslos vanskeligstilte, og det var nettopp disse som ønsket at Holstad skulle motta prisen. Det er nemlig =Oslos selgere som har stemt fram vinneren.

- Ekstra hyggelig, sa Henning Holstad til Lokalavisen, og la til at prisen går til alle dem som har vært med og bidratt til at Altenativ Jul fortsatt kan arrangere julefeiring - 40år etter at de starta.

- Det er en stor ære, og jeg tar i mot denne prisen på vegne av alle de frivillige som har bidratt. Det hadde vært litt tungt uten dem, smilte Holstad.

I løpet av de åra Alternativ Jul har vært arrangert har i underkant av 9000 frivillige bidratt til at rundt 15 000 gjester har kunnet nyte godt over 100 000 varme julemåltider. Og slikt vet også gjestene å sette pris på.

- Stor dag

For det var nemlig med klar margin at Alternativ Jul vant prisen. De konkurrerte mot Oslo-politiet og Pro-senteret, men til slutt var det altså lavterskeltilbudet som gikk av med seieren.

- Dette er en stor dag for oss også. Når vi starta i 2005 så fikk vi tre priser og da sa vi «tenk om vi også kan gi ut en pris en gang». Det gjør vi nå, sa redaktør, Anlov P. Mathiesen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!