*Nettavisen* Nyheter.

- I full gang med strakstiltak

Mangler godkjenning: Flere skoler i Ullern og Vestre Aker, deriblant Bjørnsletta, drives uten nødvendig godkjenning etter lov om helsetjenesten i kommunene. Foto: Linn Kongsli Lundervold

Bjørnsletta, Hovseter, Svendstuen og Sørkedalen er blant Oslo-skolene som mangler helsegodkjenning.

OSLO VEST: 49 skoler i Oslo driver uten nødvendig godkjenning etter lov om helsetjenesten i kommunene, viser en ny kartlegging foretatt av Utdanningsetaten. Blant disse skolene er Bjørnsletta skole i Bydel Ullern, samt Hovseter, Svendstuen og Sørkedalen skoler i Bydel Vestre Aker, i følge VG.

I tillegg drives 26 skoler i Oslo med betinget godkjenning, og 90 skoler er godkjent uten vilkår.

Det er særlig inneklima, elendige toalettforhold og utilfredsstillende renhold som er årsaken til at skolene ikke er godkjente, i følge VG.

Strakstiltak på Bjørnsletta

Vi er i full gang med strakstiltak, sier rektor ved Bjørnsletta skole, Siv Lande, til Akersposten.

På Bjørnsletta er det først og fremst inneklimaet som er for dårlig. Lande forteller at de har arbeidet med dette i lang tid, og nå har fått gjennomslag for strakstiltak, slik at det blant annet vil bli satt inn mobile ventilasjonsanlegg på skolen.

Også toalettene ved skolen skal utbedres på grunn av noe dårlig spylekapasitet.
Lande regner med at Bjørnsletta vil bli godkjent med én gang strakstiltakene er utbedret i løpet av høsten. Disse tiltakene vil først og fremst være midlertidige, da skolen skal rehabiliteres og bygges om innen skolestart i 2012.

Anlegg fra 70-tallet

På Hovseter er det luftanlegget i hele bygget som ikke svarer til forskriftene. Det spytter ut iskald luft om om vinteren og varm luft når det er varmt ute.

Vi fikk nye filtre for noen år siden, men disse fungerer ikke ordentlig, sier rektor på Hovseter skole, Evelyn Angell Veglo.

Lufteanlegget er det samme som da skolen ble bygget på 70-tallet, men har blitt noe justert siden den gang.

Det står på listene våre hvert år, men i år har ikke dette blitt prioritert, sier hun.
Toalettene på Hovseter skal fikses i løpet av sommerferien.

Vanskelig med rullestol

På Svendstuen skole er det ikke klima eller renhold som er grunnen til at skolen ikke har blitt godkjent, men spørsmålet om graden av fremkommelighet for funksjonshemmede.

De har bygget en veldig fin skole, men det kan være litt vanskelig å ferdes her for elever med rullestol, sier assisterende rektor på Svendstuen Anders Juell.
Han forteller at dette er noe de veldig gjerne vil gjøre noe med, men ansvaret ligger først og fremst hos byggherren, Undervisningsbygg.

Rektor på Sørkedalen skole har ikke vært ikke tilgjengelig for kommentar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.