RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke bare nye rockeband!


Vakkert: Jenny Blom som gikk videre fra Nordre Aker med dans i fjor. Foto: Trikkehallen
Vakkert: Jenny Blom som gikk videre fra Nordre Aker med dans i fjor. Foto: Trikkehallen
31. januar er det påmeldingsfrist for bidrag til årets UKM i Nordre Aker bydel. Magnus Ottesen ved Trikkehallen ønsker bredde i arrangementet.

Kjelsås: Bydelens kulturmønstring for ungdom finner sted på Trikkehallen den 9. februar. Så har du noe du vil vise frem, enten alene - eller sammen med andre? Det kan være alt fra dikt, foto, film, dans til musikk, sang, teater og lignende. Med andre ord kunstlige utførelser av alle slag.

Ulike musikksjangre

Vi jobber aktivt med å øke bredden i arrangementet og få med aktører som representerer ulike typer musikksjangre. UKM handler på langt nær kun om å sette lys på nye rockeband og hip-hop-grupper, selv om mye av fokuset de iste årene har vært på disse, opplyser Ottesen.

Ungdommens kulturmønstring er årets store kulturbegivenhet for ungdom i alderen 13-20 år og er et kulturtiltak for barn og unge i hele Norge. Gjennom små og store festivaler, (kulturmønstringer) har man en enestående mulighet til å vise frem det man driver med og til å treffe likesinnede.

Foreløpig er det noe sånt som fem sceneinnslag, en utstilling og en video som er påmeldte, men det vi ofte ser er at mange venter til de siste dagene med å melde seg på. Vi håper jo utvilsomt på det dobbelte i antall påmeldte, sier Ottesen.

Deles opp

Så enten du sampler på beats og loops, danser halling, skjærer store treskulpturer med motorsag, spiller klassisk piano eller lager 3-D animasjoner på PC står mulighetene i kø i årets UKM. I de fleste kommuner kan man delta fra man er 10 år, men på landsmønstringen og på mange fylkesmønstringer er aldersgrensen 13 år.
UKM er delt inn i tre nivåer; kommunemønstring, fylkesmønstring og landsmønstring. I Oslo sendes kvalifiserte deltagere fra de 15 lokale UKM i bydelen videre til UKM på Sentrum Scene 30. mars.

Herfra blir det fra hvert fylke sendt ca. 25 deltagere til landsmønstringen, som vanligvis arrangeres i Trondheim.

Ingen konkurranse

UKM er ingen konkurranse. Juryenes utvelgelse skjer på grunnlag av originalitet, kreativitet, publikumskontakt og kvalitet, og de utvalgte deltagerne skal speile bredden i den lokale mønstringen. Premien for de som går videre er å få stå på en enda større scene, og treffe ungdommer fra andre steder .

Lyst til å melde deg på? Gå inn på www.trikkehallen.no og klikk deg videre til påmelding UKM. Man kan også ta kontakt med Magnus Ottesen: magnus@trikkehallen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere