RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke bare sex


Programleder Aishath Afeef satser mer på følelser og mindre på sex i «Nye Juntafil» på Nrk P3.FOTO: THOMAS GUNDERSEN
Programleder Aishath Afeef satser mer på følelser og mindre på sex i «Nye Juntafil» på Nrk P3.FOTO: THOMAS GUNDERSEN
På NRK P3 er ungdommens spørsmål om alt fra svik, utroskap og interesser i sentrum hele uka. Nye Juntafil er ikke lenger bare om sex.

OSLO: P3 har siden 2001 sendt programmet Juntafil, et ganske annerledes program rettet mot ungdom. Juntafil er basert rundt sms-innsendere som stiller sexrelaterte spørsmål til programleder og SUSS-panelet, bestående av lege- og psykologistudenter, som kan svare på det kliniske.

Selv om Juntafils gamle profil fremdeles er på lufta hver lørdag, kan du nå høre deres nye program mandag til torsdag fra klokka 18 til 19. Vi tok en prat med programleder Aishath Afeef (23) for å høre hva som har endret seg.

Bredere program

- Det nye Juntafil er et innringerprogram, med mål om at det skal snakke om er det du snakker om til vennene dine. Men det nye Juntafil er bredere. Det er snakk om følelser og meninger, ikke så mye om sex, men vi prøver ut nye temaer hver dag. Programmet er nytt, så vi må teste ut hva som funker. Ting vi har tatt opp før er blant annet svik, utroskap og hva som engasjerer folk. En gang hadde vi til og med et intervju med et Vigrid-medlem. Det skapte en del reaksjoner fra panelet, forteller Afeef.

Unikt på radioen

Programlederen mener Juntafils unike egenskap er hvordan lytterne er en del av programmet.

- Jeg vil si at Juntafil skiller seg ut blant alle andre radioprogrammer fordi vi lar ungdom slippe frem og si sin mening. Lytterne er en stor del av programmet i form av innringere og ungdomspanelet. Ungdomspanelet vårt lar også ungdom høre hva folk som dem selv har å si, og ikke bare ekspertene, forteller hun.

Fornyelse

Grunnen til at Juntafil nå tas i en ny retning er ganske enkel.

- Nrk ba om et nytt Juntafil, og det var viktig at vi fikk flere innringere og beholdt panelene. Men vi hadde nok tenkt på ideen lenge før vi fikk beskjeden. Vi ville få med det emosjonelle i programmet, forteller Afeef.

Forsvinner ikke

Radioguruen tror ikke det gamle Juntafil kommer til å forsvinne selv om det er en ny spiller på banen.

- Juntafil har holdt på siden 2001, og det fine med sex er at det er alltid relevant. Uansett hvor mange spørsmål vi svarer på vil det alltid være noen som må spørre på nytt senere. Så jeg tror lørdags Juntafil kommer til å greie seg fint.

Aishath Afeef kunne ikke bekrefte noen tanker om det kommer noen oppfølger til deres nyeste versjon av Juntafil.

- Jeg vet ikke om noen ideer for et tredje Juntafil i framtida. Vi har nettopp begynt med noe nytt, og det må gå seg til. Dessuten har jeg tro på at det nye Juntafil kommer til å være på lufta lenge.

Er du interessert i å være i panelet kan du sende en mail til juntafil@nrk.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere