*Nettavisen* Nyheter.

- Ikke et angrep

Roy Hammerø (Frp) (t.v.) forsvarer partiformann, Siv Jensens uttalelser.

Siv Jensens uttalelser om snikislamisering er ikke ment som et angrep på muslimer, sier Roy Hammerø (Frp), som slår kraftig tilbake mot kritikken.

GAMLE OSLO: - Disse uttalelsene er skammelige og irrasjonelle, sier Roy Hammerø (Frp), som slår kraftig tilbake mot Hans Christian Lillehagens (Ap)uttalelser i forrige ukes utgave av Østkantavisa om den siste tidas debatt rundt «snikislamisering».

- Ap mest ekstreme

- De mest krasse uttalelsene i denne saken kommer jo fra Arbeiderpartiet og Karita Bekkemellem, som sammenlikner hijab med omskjæring, sier Hammerø, som avviser at Jensens uttalelser er et angrep på østkanten, slik Lillehagen mener.

- Det er slettes ikke et angrep på østkanten. Dette er uttalelser som bygger på tanken om universelle rettigheter om frihet, sier han.

- Lillehagen trekker fram at han er selv er homofil, men da lurer jeg på om han husker på at Islamsk Råd måtte ha betenkningstid på spørsmål om dødsstraff for homofile. Jeg lurer på om han synes det er greit, sier Hammerø.

- Frp blir framtsilt som en ekstrem organisasjon, men det er helt feil. Frp er opptatt av å forsvare de svake gruppene, slik at de skal slippe å bli trakassert, sier Hammerø.

- Men forstår du at utspillet fra Siv Jensen kan føles støtende for en hel gruppe?

- Ikke hvis de hører etter hva som blir sagt. Det er absolutt ikke ment å ramme muslimer som sådan, sier han.

Ingen religiøse hensyn

Hammerø mener uttalelsene er myntet på dem som ønsker at det norske samfunnet skal tilpasses etter religiøse hensyn, og mener dette gjelder alle religioner.

- Å tilpasse seg en religiøs minoritet er helt uakseptabelt. Det gjelder om det er muslimer, buddhister, hinduer eller jøder. At religion skal bli blandet inn i det sivile livet mener vi er feil, sier Hammerø.

- Vi mener det er feil at det skal tas religiøse hensyn uansett hvilken religion det er snakk om.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag