*Nettavisen* Nyheter.

- Ikke flink som popstjerne

Jo Bakke (t.v), Ulf Nygaard og Anja Øyen Vister innser at Flunk ikke lenger er et midlertidig prosjekt. Nå er de ute med sitt fjerde ordinære album. FOTO: PROMO

Flunk er bandet som sa nei til USA og som nekter å følge spillereglene.

Grünerløkka: - Vi har en tendens til å ikke ta de riktige beslutningene og er dårlige på å følge spillereglene. Vi er rett og slett ganske håpløse, sier Ulf Nyggaard fra plateaktuelle Flunk.

- På hvilken måte da?

- Vi kunne jo tatt mer kommersielle valg, ikke kjørt hemmelig cover og laget flere musikkvideoer. Jeg liker oppmerksomhet for musikken, men jeg er ikke noe flink til å være popstjerne, sier han og smiler beskjedent mens han tar seg en slurk av kaffen utenfor Parkteatret.

Nygaard, som kanskje er aller best kjent som Folk og Røvere-sjef «Ulph», hadde egentlig aldri trodd at Flunk skulle bli så mye mer enn et sideprosjekt da han starta opp sammen med tidligere Happy Campers-gitarist Jo Bakke i 2000. Kort tid etter fikk de med seg Anja Øyen Vister på vokal.

- Det var en serie med tilfeldigheter som gjorde at Anja dukket opp. Da hun først gjorde det, var det vanskelig å unngå å bruke henne, forklarer Nygaard.

Nå er Flunk ute med sitt fjerde ordinære album. Det er ingenting som lenger minner om et midlertidig sideprosjekt.

- Jeg tror det skal bli slutt hver gang og tenker alltid at dette er den siste plata. Men så lenge du kan lage fin musikk, fortsetter du jo med det, sier han mens han myser ut mot folk som går forbi i sola.

Hylles i utlandet

Selv om ikke hvermansen i Norge vet hvem Flunk er, har bandet rukket å bli svært så anerkjent i utlandet. De har blitt hyllet i britiske elektronikamagasiner, de har turnert og solgt massevis av plater i USA og musikken deres er blant annet brukt i serier som The O.C. og Numb3rs, og i filmen «Nancy Drew».

- Vi er et kjent navn i produsentkretser i USA og har tydeligvis en del venner i omløp i Hollywood. Det er spesielt kult når det ikke er så mange som vet om oss i Norge, ler Nygaard.

Men selv ikke mulig stjernestatus «over there» fikk Nygaard til å pakke sammen sakene og flytte fra leiligheten på Grünerløkka.

- Etter andreplata var vi på USA-turné og plateselskapet vårt der borte tok det nærmest for gitt at nå skulle vi flytte til L.A. Men, nei...Vi kunne nok ha blitt større da, men musikalsk er jeg glad for at vi er så uavhengige som vi er nå, sier han og kommer tilbake til spillereglene som slettes ikke skal følges.

Lite taktisk spill

- Vi spiller ikke akkurat på taktiske steder når vi holder konserter, og vi har ikke noe management som organiserer og samkjører hvor vi skal dra, forklarer Nygaard og rister lett på hodet av seg selv før han ramser opp noen av stedene der Flunk har holdt konserter:

- Istanbul, Bratislava og flere turer til Polen. Nå snakker vi om å dra til St. Petersburg. Ikke fordi vi trenger pengene, men fordi vi ikke har vært der før, sier han og mimrer tilbake til sist gang Flunk var på polske trakter.

- Der er det en kjerne av utrolig dedikerte fans. Det er helt vanvittig. I Oslo er det ingen som bryr seg, men når vi kommer dit, må vi alltid skrive autografer til alle. Der er vi virkelig popstjerner, sier Nygaard, med ett litt drømmende.

Kanskje et liv som popstjerne ikke hadde vært så galt likevel?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.