RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke grunn nok

- Muggsopp er ikke grunn alene til å bytte leilighet, mener Gamle Oslo boligkontor. Boligbygg lover å snarest se på saken.

SENTRUM: - Vi kan ikke uttale oss om enkeltsaker, men generelt kan jeg si at en kommunal bolig må være regna som ikke egnet dersom man skal få bytte bolig. Det må dessuten være ledigstilte boliger man kan flytte til. Har man behov for heis eller trappefri adkomst er det ekstra vanskelig å bytte. Vi vurderer søkerne som ønsker å bytte bolig mot hverandre og gjør en prioritering, sier Bjørg Stillingen, leder av boligkontoret i Bydel Gamle Oslo.

Mangler boliger

- På grunn av mangel på kommunale boliger hender det vi ikke kan prioritere noen i det hele tatt. Når det gjelder muggsopp og slike ting er ikke det alene grunn nok til å bytte leilighet, sier hun.

Heller ikke Boligbygg kjenner til problemene.

- Leiligheten det er snakk om ble pusset helt opp i mai 2006, og deretter vurdert av en takstmann. Vi kan ikke se av vårt elektroniske register at det har kommet inn noen klage på leiligheten i forhold til muggsopp eller larver, sier kommunikasjonssjef i Boligbygg Else Merethe Guntveit, men lover å se på saken for å finne en løsning.

Vil finne løsning

- Ut fra det vi nå har blitt kjent med, vil vi sende noen fra Boligbygg på inspeksjon i løpet av denne uka. Da håper jeg at vi kan finne en løsning på saken, vi ønsker ikke at noen skal leve med muggsopp i leiligheten. Når det gjelder bytte av leilighet, er det bydelen og boligkontoret som bestemmer dette, ikke Boligbygg, sier Guntveit.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere