RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke sammenlignbart

Oslo Vei AS er ikke enig i at selskapet overpriser nedgravingsjobben.

Oslo: Beboerne mener Oslo Vei overpriser eventuell nedgraving av høyspentledningen på Grefsen/Loftshus.
De viser til en meterpris for nedgraving av høyspentlinjen på Ensjø på 17.700 kroner per meter, mens Oslo Vei skal ha 22.600 per meter for nedgravingsjobben på Grefsen/Lofthus.
Prosjektleder i Oslo Vei - Jan Engen - mener anleggene ikke er sammenlignbare.
Vi kjenner godt til Ensjø-jobben. Der er det blant annet færre kabler som skal "i grøfta". Overføringskapasiteten skal være lavere enn på Grefsen/Lofthus. På Ensjø kan kablene ligge i "åpen" grøft - på Grefsen/Loftshus må vi legge kablene i støpt kanal. I tillegg er tilretteleggingen mye mindre omfattende på Ensjø - med store grøntområder, sier Engen.
Han tror heller ikke alle kostnader er tatt med i meterprisen på 17.700 kroner, men at beløpet er en ren anleggssum.
I vårt tilbud om nedgraving til beboerne på Grefsen/Lofthus har vi tatt høyde for alle tenkelige utgifter, som for eksempel prosjektering, konsesjonssøknader, byggherreutgifter, sier Engen.
Men er man sikker på at sluttsummen blir 37.5 millioner kroner - for 1660 meter nedgraving på Grefsen/Lofthus? Og skal Oslo Vei bidra med 22.5 millioner.
Vi vil uansett kreve inn garantier for beboernes bidrag på forhånd. Hva prosjektet ender ut i til slutt, er irrelevant. Den prisen vi tilbyr beboerne for nedgravingen er fast (rundt 15 millioner) - og ut fra det vi mener er en realistisk sluttsum for nedgravingsjobben - 37.5 millioner. Resten - 22.5 millioner skal Oslo Vei betale, sier Engen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere