RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra venstre; Artist Linnea Dale, modell og TV-vert Charlotte Thorstvedt, programleder Katarina Flatland og moteredaktør i Cosmopolitan Elisa Røtterud på Oslo Fashion Week.
Fra venstre; Artist Linnea Dale, modell og TV-vert Charlotte Thorstvedt, programleder Katarina Flatland og moteredaktør i Cosmopolitan Elisa Røtterud på Oslo Fashion Week. Foto: Foto: Linn M. Rognø

- Ikke vær slave av trendene

Norges unge designerspirer og kjendiser på Moteuken er enige: Ikke være slave av trendene.

KVINNEGUIDEN.NO: - Norske kvinner er veldig vakre, men de kler seg praktisk fremfor stilfullt, sier Abebo J.B Getachew (22), som er blant vinnerne av Springbrett-konkurransen på Oslo Fashion Week.

- Men jeg synes det er kjempeviktig å kle seg slik at man føler seg komfortabel, og ikke bare følger trendene. Det finnes tross alt ingen fasit, sier 22-åringen.

Det er Farmhouse - Norwegian Creative Center som står bak den såkalte "Springbrett" - visningen på OFW. Springbrett er en konkurranse som viser Norges nyutdannede moteskapere med fokus på neste generasjons skaperkraft.

Se bildeserie fra Springbrett-visningen her

- Norske kvinner er tradisjonelle

23 år gamle Elisabeth Stray Pedersen er i liket med Abebo J.B Getachew blant årets Springbrett-vinnere. Hun lar seg inspirere av norske kvinner, selv om hun synes de ofte kler seg i overkant tradisjonelt.

- Norske kvinner bruker mye regnjakker, gummistøvler og tradisjonelle antrekk, sier Stray Pedersen.

- Men, jeg synes det er en morsom tanke å blande tradisjonelle plagg, som for eksempel en norsk nikkers, med noe helt nytt, sier hun.

Kjendistipset: - Miks vintage med noe nytt

Les også disse sakene på Kvinneguiden

Mønstersjokk i høst

50-tallsfeminin

De viktigste høstfargene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere