RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ingen grunn til å frykte at islamister vil styre Oslo

Mazyar Keshvari (Frp) sier at det ikke er innvandringen som har skylden i alt som er feil med Oslo. Han sier at årsakene til problemene må finnes og løses.
Mazyar Keshvari (Frp) sier at det ikke er innvandringen som har skylden i alt som er feil med Oslo. Han sier at årsakene til problemene må finnes og løses. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Mazyar Keshvari (Frp) mener det er meningsløst å legge skylden på innvandringen for alt som er feil med Oslo.

OSLO: Det er over 200 nasjonaliteter bosatt i hovedstaden. Flere av kommentarene som er kommet inn etter at dittOslo.no lanserte artikkelserien «100 grunner til å elske Oslo» gjelder nettopp dette.

I kommentarfeltene er det skrevet at innvandringen i Oslo har ødelagt byen, og at innvandringen er skyld i alt som er feil i Oslo.

- Jeg tenker det er en meningsløs og feil påstand at alt som er negativt eller feil i hovedstaden skyldes innvandrere, sier Mazyar Keshvari (Frp), møtende stortingsrepresentant for Siv Jensen.

Fakta: 100 grunner til å elske Oslo

Klikk for å åpne faktaboksen

Se dagens liste over grunner til å elske Oslo her!

Keshvari mener påstandene er unyansert, urimelig og feil.

- Mennesker med ulik bakgrunn, etnisitet, religion, erfaringer og visjoner kan være en styrke i globalisert verden der alle land og samfunn er avhengig av handel, samarbeid og interaksjon med hverandre. På mange områder kan det være avgjørende for et land som opererer i hele verden å ha både kulturell forståelse og erfaringer fra de landene man er i for å ivareta norske interesser på best mulig måte, sier han.

Keshvari legger likevel ikke skjul på at det er store utfordringer med innvandring.

- Vi må finne årsaker, og ikke minst løsninger, på problemene, sier han

Keshvari mener også at det er viktig å også påpeke det som er positivt med innvandringen for å ta lærdom av dette.

ENIG? SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER, ELLER BRUK #100OSLO I SOSIALE MEDIER!

Frykter ikke islamister
Flere av kommentarene på dittOslo.no den siste uka, viser til at Norge vil bli styrt av islamister om få år. Mange bærer også preg av rasistiske holdninger.

Keshvari mener det ikke er noen grunn til å frykte at islamister skal ta over Norge.

- Det er ikke noe grunnlag for å verken hevde, eller frykte, at Norge og Oslo skal bli styrt av islamister i nærmeste fremtiden. Det som derimot er en reel bekymring og alvorlig trussel mot vår frihet og demokrati er fremveksten av radikale islamister og totalitære ideologier, sier han.

Keshvari viser til åpenlyse hyllester til IS og demonstrasjonene som har vært i hovedstaden.

- Det er skremmende at mennesker som i sin tid søkte tilflukt i Norge, og som har fått alle rettigheter, muligheter og goder, nå hater alt Norge er er tuftet på, sier Frp-politikeren.

Han tror at slike episoder er med på å skape frykten og negative holdninger.

- Heldigvis kan vi bruke vår ytringsfrihet og slå tilbake mot de totalitære og vise gjennom vårt engasjement at slike krefter aldri skal få styre samfunnet vårt.

Les også: - Det er nok mange som blir provosert over denne lista

Må ha et felles grunnlag
Frp-politikeren mener at mangfoldet i et samfunn kan være positivt da det bidrar til større rom for ulike tanker og innfallsvinkler på løsninger og utfordringer. Det kan gi rom for inspirasjon av andre tankesett og impulser.

Samtidig tror Kesvhari at mangfold bidrar til å berike fordi mennesker blir kjent med ulike kulturer, tradisjoner og levemåter.

- Et av eksemplene på dette er hvordan matretter fra ulike land har blitt veldig populært i Norge. Det samme ser vi også når det kommer til musikk, kunst og andre kulturformer, der man både blir inspirert og får helt nye positive opplevelser, opplevelser som igjen kan inspirere til nyskapning innen kulturfelte, sier han.

Uheldig med høy innvandring og høye velferdsytelser
Likevel mener politikeren at et multikulturelt samfunn ikke nødvendigvis er en fordel, så lenge det ikke er felles verdigrunnlag i bunnen. Keshvari mener at det er viktig å ha en felles forståelse for de grunnleggende prinsippene i samfunnet vi lever i. 

- Dessverre ser vi at kombinasjonen av høy innvandring og høye velferdsytelser ikke er bærekraftig verken økonomisk eller kulturelt over tid. Dette kan føre til at lojaliteten til å bidra med arbeid, og dermed skatt, reduseres kraftig, sier Keshvari

Han forklarer at man ser en stor andel som har kommet til landet, lever av offentlige ytelser fremfor å arbeide.

- Her er det selvsagt store variasjoner mellom mennesker fra ulike land. Men når statistikken viser at majoriteten av enkelte ikke-vestlige innvandrere lever av velferdsoverføringer fremfor arbeid, skaper det negative reaksjoner i befolkningen, sier han.

Keshvari sier at en større andel av skattebetalernes penger blir brukt på skole, integrering, sosiale tiltak og kriminalitetsbekjempelse i områdene med høy innvandrerandel. Dette tror han forsterker det negative.

- Det er dessverre nok av eksempler på at vi er i ferd med å få et mindre fritt og tolerant samfunn, og at det vokser parallellsamfunn i de områder med høyest innvandring.

Les også: - Oslo er Norges eneste storby

Mulighetenes by
Keshvaris familie er innvandrere. De flyktet fra et av verdens verste diktaturregimer. For hans familie har Oslo vært mulighetenes by. Det er her han har levd mesteparten av sitt liv.

- Jeg er oppriktig glad i og elsker Oslo, dermed syns jeg det er trist at mennesker har så negative holdninger til byen.

Keshvari reagerer derfor sterkt på holdningene han leser i kommentarfeltene til «100 grunner til å elske Oslo». Nå etterlyser han at Oslo-borgerne snakker byen opp.

- Det er tross alt en grunn til at Oslo opplever en betydelig vekst hvert eneste år, og at mennesker fra hele landet ønsker å bosette seg nettopp her, sier han og trekker fram variasjon i ulike tilbud, nærhet til marka og grøntområder.

- Og ikke minst åpenhet for mangfold av mennesker, ideer og kreativitet! Oslo er et godt sted og leve.

ENIG? SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER, ELLER BRUK #100OSLO I SOSIALE MEDIER!Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere