RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ingen strålefare


Statens Strålevern sier at det ikke er noen fare, men både på Ekeberg skole og andre tilsvarende steder, sies nå avtalene opp med mobilselskaper.
Statens Strålevern sier at det ikke er noen fare, men både på Ekeberg skole og andre tilsvarende steder, sies nå avtalene opp med mobilselskaper.
I november i fjor fikk ledelsen ved Ekeberg skole en bekymring fra en foresatt om helseeffekten knyttet til stråling fra en mobilmast i skolegården.

EKEBERG: Statens Strålevern har nå analysert måleresultater, og konkluderer med at det ikke er noen strålefare. Masten i skolegården på Ekeberg ble satt opp i år 2000, og tilsvarende står også i andre skolegårder.

Under grenseverdier

Etter bekymringen som kom til rektor Tom Wittenberg på Ekeberg, ble både Utdanningsetaten, Post- og teletilsynet og Statens Strålevern satt i arbeid. Konklusjonene etter analyse av måleresultater, forteller at strålingene ligger langt under det som er satt som grenseverdi internasjonalt.

Undervisningsbygg KF, som har nå har ansvaret for skoleanleggene og tomtearealene, har besluttet å fjerne masten og si opp leieavtalen. Tilsvarende vil bli gjort på andre skoler som har mobilmast.

Mastene ble som nevnt satt opp i 2000, og det ble inngått avtaler med mobilnettselskap om en leieavtale. Rektor inngikk avtalene på et tidspunkt da Utdanningsetaten eide skoleanleggene.

Inntektene har ligget på 16.000 - 30.000 kroner pr. år. Fra år 2002 overtok Undervisningsbygg KF ansvar for skoleanleggene. Det gjelder også tomtearealet.

Mobilmastene fjernes

Dette betyr at leieinntektene fra mobilmastene skulle ha tilfalt Undervisningsbygg KF i perioden fra 2002 og fram til i dag. Dette forholdet har ikke skolene vært oppmerksomme på, og avtaleverket blir ordnet opp i.

Undervisningsbygg KF sier nå fortløpende opp avtalene slik at mobilmastene fjernes fra skolene av estetiske og sikkerhetsmessige årsaker, for eksempel ved klatring. Det er ikke lenger ønskelig å leie ut skoleområder til installasjoner som ikke er til nytte for den enkelte skole. .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere