RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ingenting slår Steinbruvann

Byrådet i Oslo har gjennomført en publikums- og brukerundersøkelse i Oslo kommune for tredje gang. Undersøkelsen viser at befolkningen i Bydel Grorud generelt sett er mer negative til nærmiljøet enn gjennomsnittet, men familien Skånvik på Romsås stortrives i bydelen.

Grorud: Lokalavisen Groruddalen møtte tre generasjoner Skånvik på Grorud senteret i lunsjtider.
Eldstemann rundt bordet, Aud Skånvik (66) har bodd på Romsås i 33 år og er godt fornøyd med bostedet.
Idyllisk
- Det er kjempebra å bo på Romsås. Det ligger idyllisk til ved marka. Det eneste vi mangler er et ordentlig senter. Vi hadde store forhåpninger til senteret, men det har vært en stor skuffelse. Det er jo helt tomt, sukker 66-åringen som istedet reiser til senteret på Grorud.
- Det er ikke noe problem. Nå går det både t-bane og buss. Kollektivtransporten i dalen har aldri vært noe problem for meg. Jeg synes dalen har utviklet seg bra. Det er veldig mye å gjøre på Romsås, forteller Skånvik sr som bodde på Tveita før hun kom til Romsås.
- Jeg har overhodet ikke lyst til å flytte. Alle ryktene om at Groruddalen er et fælt sted å bo, er bare tull. Hvis jeg noen gang skulle flytte, ville det blitt til et annet sted i Groruddalen.
Datteren til Aud, Trine Skånvik (32) har bodd på Rødtvet i et år, men i august flytter hun ut av byen.
- Rødtvet er et helt OK sted å bo, men i august flytter vi til sjøen fordi jeg vil at datteren min skal vokse opp under de beste forholdene, sier Trine og gir datteren, Frida (1) enda litt mer å spise.
- Jeg har mange venner og familie her i området. Det er nok det jeg kommer til å savne mest. Men det er ingenting som slår Lillomarka og Steinbruvann. Vi har vært mye der og grillet om sommeren.
Dårlig image
Bydelsdirektør i Bydel Grorud Toril Lien Utvik sier at hun tar resultatene fra undersøkelsen svært alvorlig.
Når folk uttrykker misnøye så er det klart vi tar det veldig alvorlig, sier Utvik. Hun påpeker også at Grorud inngår i en bydekkende trend.
Den går jo inn i et mønster. Helhetlig fra denne undersøkelsen så har det jo kommet frem at folk trives best i vest. Det er jo en utfordring at anseelsen til våre tjenester ligger under snittet, selv om i andre brukerundersøkelser av brukere av eldresentere og hjemmetjenesten har vi kommet ut over gjennomsnittet.
Utvik og ledelsen i bydelen kommer til å gå nøye gjennom undersøkelsen for å kartlegge hvilke tiltak som bør fokuseres på, og hun håper at bydelens innbyggere kommer til å utvikle et mer positivt inntrykk av nærmiljøet sitt.
Vi har nok et litt dårlig image, og det i seg selv er en utfordring. Vi kommer nå til å gå gjennom resultatene og se på hva er dette, hva betyr det og hva kan vi gjøre videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere