- Inspireres av hverandre

Venninnene Cecilie Rudi, Jannicke Rudi og Trine Lund Martinsen fra Kjelsås nyter håndarbeidsstundene. 17. november stiller de ut på Disen gård.

Kjelsås: - Det blir alt fra keramikk og tovede nisser til glassmykker, vesker og spennende tegninger. Sistnevnte er det datteren min, Kine Rudi Kristiansen (18), som har med seg og de er virkelig spennende, sier Cecilie Rudi.

Utveksling av ideer


I eneboligen på Kjelsås er stuen for anledningen gjort om til arbeidsrom. Og mellom te, kakao og ostepop diskuteres ulike teknikker, fargekombinasjoner og stoffkvaliteter.
- Vi har det veldig hyggelig sammen og dette er en fast tradisjon vi ikke gir slipp på så lett. I tillegg inspirerer vi hverandre og finner frem til best mulige måter å gjøre ting på, forteller Martinsen.
På alle kanter av bordet titter nisser og keramikkfigurer frem. En av håndarbeidsteknikkene damene bruker er en gammel teknikk kalt nålfilting.
- Denne teknikken gir flotte nisser med morsomme uttrykk i ansiktet. Jeg må faktisk innrømme at det er litt vanskelig å selge noen av dem. Man får jo absolutt et forhold til de artige figurene, smiler Cecilie Rudi.
For damer som er glad i smykker blir det også mye blankt å ta tak i. Trine Lund Martinsen legger et lite utvalg på bordet mens hun danderer arbeidene for foto.
- Det jeg synes er best er å jobbe med litt forskjellige ting samtidig. På den måten blir man ikke så fort lei av det man holder på med og blir både produktiv og fornøyd, sier Martinsen.

Spent


Datteren Kine viser stolt frem tegninger i sort og hvitt. Hun tar tegning, form og farge som fag på videregående og synes det er morsomt å få mulighet til å være med venninnene på salgsutstilling.
- Jeg er litt spent på tilbakemeldinger og det blir det gøy å se hva folk synes. Det er jo også positivt at det blir litt forskjellige ting å se på og kjøpe, sier hun.
Gruppen av fått øye på et par tovede vesker undertegnet Trine Lund Martinsen. Nå mener de ihvert fall et par av julepresangene er i boks.
- Ja, disse var populære i fjor også husker jeg, så jeg burde kanskje sette meg ned å lage noe flere, sier Martinsen mens gruppen nikker samtykkende over kakaokoppene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.