*Nettavisen* Nyheter.

- Islamist i vill biljakt og skuddveksling i Oslo

Kim André Ryding er en av de tiltalte etter biljakten og skytingen i Oslo i 2012.

Islamisten og tre venner skal ha jaget en annen bil i Oslos gater. De stoppet ikke før de ble presset inn i en sidegate.

21.02.15 09:58

OSLO: Det var i februar 2012 at islamisten Kim André Ryding (25) og tre andre menn i tyveårene skal ha vært i en intens biljakt i Oslo.

Under biljakten skal det ha blitt avfyrt skudd.

Mennene er nå tiltalt for brudd på våpenloven, trusler og legemsfornærmelse.

I den andre bilen satt det en mann (29) og en kvinne (26). Disse er også tiltalt i saken for brudd på våpenloven. 29-åringen er dessuten tiltalt for trusler og for å ha kjørt bil i narkorus.

Kvinnen erkjenner ikke straffskyld. Det er uklart hvordan mannen stiller seg til tiltalen.

Bil presset inn i gate
Biljakten gikk fra Grønland til Oslo. Her ble de fire mennenes bil presset inn i en gate og tvunget til å stoppe av en annen bilist.

Ryding skal ha konvertert til islam og sluttet seg til IS. Politiet vet ikke nøyaktig hvor Ryding befinner seg, og han er derfor ikke kjent med tiltalen i mot seg.

Rydings tre medtiltalte erkjenner ikke straffskyld i saken.

Les oså: Firebarns-far øksedrept


Slag, trusler og skudd
Det hele skal ha startet ved Gunerius i Oslo sentrum. Her skal den tiltalte 29-åringen og den tiltalte 25-åringen ha slått til og truet en annen 29 år gammel mann. Fem minutter etter dette startet biljakten.

Ryding og hans venner skal ha kjørt etter 29-åringen og kvinnen.

Langs flere gater fra Vaterland til Slottet skal det ha blitt avfyrt skudd fra begge biler. Vitner fortalte den gang om villmannskjøring.

Hva som er bakgrunnen for hendelsene er foreløpig ukjent. Det har ikke lykkes Nettavisen dittOslo å komme i kontakt med aktor i saken.

Ifølge VGs opplysninger skal det ha vært en pågående konflikt mellom en av de tiltalte og den 29 år gamle mannen i bilen de jaktet på.

– Slik tiltalen er utformet, så er det beskrevet som en biljakt hvor det er bruk av våpen og hvor begge parter har rettet eller avfyrt flere skudd mot hverandre i Oslo sentrum, har politiadvokat Asmund Riegels, ved seksjon for organisert kriminalitet, uttalt til avisen.

Les også: - Har lukket øynene for den voldelige islamske ideologien


Flere tiltaler
Ryding er også tiltalt for å ha forsøkt å bruke pepperspray mot politiet under pågripelsen av ham og den 25-årige medtiltalte. Politiet skal ha mistet boksen med pepperspray da Ryding tok den opp.

Også 25-åringen er tiltalt for å sette seg til motverge under pågripelsen. Han skal ha klart å stikke av under pågripelsen.

Den 26-årige medtiltalte er også tiltalt for oppbevaring av marihuana.

Rettssaken starter i Oslo tingrett på tirsdag.

Les også: Vil slå ring om synagogen


Lik oss og få flere nyheter fra hovedstaden!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.