- Ja takk, begge kulturdeler!

FAUene Erik Skei (Grefsen), Hans Christian Sandlie (Kjelsås) og Jan Granås (DIsen) er enige om at det trengs både styrking av kulturtilbudet på skolene - og en egen kultustasjon i bydelen.

FAUene Erik Skei (Grefsen), Hans Christian Sandlie (Kjelsås) og Jan Granås (DIsen) er enige om at det trengs både styrking av kulturtilbudet på skolene - og en egen kultustasjon i bydelen. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

– Strålende med en kulturstasjon i Nordre Aker! Samtidig må kultur-tilbudet på barneskolene styrkes, ventelistene er lange, sier foreldrene på Disen, Grefsen og Kjelsås.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tidligere i år skrev FAUene brev til Rådhuset med innspill om styrking av OMK i Nordre Aker. Fra venstre Jan Granås (DIsen), Hans Christian Sandlie (Kjelsås) og Erik Skei (Grefsen)

NORDRE AKER: Ifølge FAU’ene (Foreldrenes arbeidsutvalg) ved skolene Disen, Grefsen og Kjelsås, har Nordre Aker byens lengste ventelister til Oslo musikk- og kulturskole (OMK), rundt 450 barn og unge.

LES OGSÅ: Hva slags kulturskole trenger vi?

Både og

– Og nesten alle på listen ønsker å lære å spille et instrument. Derfor er det svært gledelig at det nå ser ut til å bli en egen kulturstasjon her. Det er noe mange har jobbet mye med å få til. Men samtidig er det viktig at også de lokale kulturtilbudene ved de enkelte skolene styrkes - blant annet kor, korps og musikk, slik at de minste kan få et tilbud ved barneskolene de går på. Det er tryggest og mest praktisk – særlig med hensyn til at barna selv kan gå til og fra øvingen. Samlet kan dette bidra til å bygge gode lokalsamfunn. Selve kulturstasjonen bør ikke minst være et tilbud til mer ”mobil” ungdom, som på egenhånd klarer å komme seg til og fra fritidsaktivitetene, mener FAUene, representert ved Erik Skei (Grefsen), Hans Christian Sandlie (Kjelsås) og Jan Granås (Disen).

FAUene sendte også i mars i år brev til blant annet bydelsutvalget, om behovet for styrking av kulturskolen i Nordre Aker.

Grefse vgs.? Nydalen?

I byrådets fremstilling av saken, som skal diskuteres i Oslo bystyret senere i høst, legges det opp til å plassere en kulturstasjon på en skole, uten “eget” lokale.

– Spørsmålet er om det er realistisk. Det er ikke i tråd med det OMK selv har ønsket, nemlig et helt eget lokale i bydelen. Vi tror på et kompromiss – noe eget i tillegg til lokalisering til en skole. Kanskje kan en fornuftig plassering av en bydels-kulturstasjon være i egne lokaler på Grefsen vgs-tomten, som jo skal bli ungdomsskole. Ellers kan også Nydalen bli et bra alternativ. Uansett er det viktig å tenke kollektivnærhet for en slik kulturstasjon, ifølge foreldrerepresentantene fra Disen, Kjelsås og Grefsen. Hva innholdet i en Nordre Aker-kulturstasjon bør bli, skal det nok også bli noen diskusjonsrunder på.

– Musikk har lange ventelister, og det tilbudet bør som nevnt styrkes. I tillegg er jo også drama en kulturgren med sterke tradisjoner i bydelen. Det gir muligheter for spennende samarbeid med både musikk og sang. Her må alle gode tanker frem! En egen kulturstasjon kan absolutt bli et flott flaggskip der man kan samle og bygge kompetanse!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.