RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ja, vi elsker St. Hanshaugen!

Nærheten til sentrum, den store parken og gode butikker nevnes som trivselsfaktorer på St. Hanshaugen. Men hva med å lage en tennisbane eller to?

ST. HANSHAUGEN: Publikumsundersøkelsen 2010 viser, som undersøkelsen i 2007, at det er bydelene i vest som har de mest fornøyde beboerne. Folk på St. Hanshaugen hadde dette å si om trivsel og forholdet mellom øst og vest.

– Mer idrett

– Jeg trives veldig godt, men det burde være flere sportsfasiliteter i området, sier Aris Kaloudis. Han flyttet til St. Hanshaugen for et par år siden og mener barna burde ha flere treningsmuligheter.

– Bislett stadion er en veldig viktig institusjon, men det burde være noe på St. Hanshaugen. Jeg føler potensialet blir misbrukt. Det burde være mulig å få til en tennisbane eller noe lignende. En annen ting jeg er misfornøyd med er leien for butikkeierne. Den er for høy.

Han tror folk trives tradisjonelt best på vestkanten og mener at det nok har noe å gjøre med helsenivået, utdanningsnivået og inntektsforskjellene å gjøre.

– Jeg mener det er mulig å utvikle østkantstedene også. Som for eksempel Grünerløkka. Men jeg er veldig fornøyd med å bo her. Vi har en sunn blanding av folk her på St. Hanshaugen med høy kulturell kapital.

– Det er veldig fint her på St. Hanshaugen. Jeg har ikke bodd her så veldig lenge, men jeg er veldig fornøyd. Det er så sentralt, og det er perfekt når det gjelder skole og byen. Det er nok utesteder, kaféer og matbutikker, sier Linn Leonardi.

Om hvorfor det er er bedre trivsel på vestkanten svarer Leonardi:

– Det er vel generelt finere på vestkanten, og snur seg smilende mot kjæresten og Torshov-gutten Joachim Grønsveen som ikke er helt enige.

LIker beliggenheten

Kine Hareide har bodd på St. Hanshaugen i fire år og er godt førnøyd.

– Jeg trives veldig godt. Parken er her, det er nok kaféer også liker jeg at det ikke er så mye shopping. Beliggenheten er så bra siden det er litt opp fra byen. Det er bare én ting jeg vil endre på: Jeg vil ha flere innvandrerbutikker her.

– Jeg trives veldig godt. Det er stille og rolig, sier Kristin Lund, som koser seg i parken med sønnen Leon.

– Det er fint med en stor park. Det eneste jeg mener kunne vært bedre er at det burde vært satt opp flere griller som satt fast i bakken slik at man slipper alle engangsgrillene som forsøpler om sommeren.

– Jeg trives veldig godt fordi det er sentrumsnært og nær parken, sier Strømsholm, som trives svært godt og har ikke tenkt på noe han er misførnøyd med eller noe han vil endre, sier Henning Strømsholm.

– Jeg trives bedre på vestkanten fordi det er her jeg har vokst opp. Men jeg tror ikke de på østkanten egentlig trives noe særlig dårligere. Jeg kunne bodd der også.

– Lettvint

Brite Pran har bodd på St. Hanshaugen i 70 år og har trivdes i alle disse årene.

– Jeg er fornøyd med at det er så lettvint med butikker og parken. Det er også så lett å komme seg til andre steder herfra.

– Noe som kan bli bedre?

– Folk burde kanskje rydde opp etter seg, og om vinteren blir det fryktelig glatt både for gamle og unge, sier hun og hinter til at det burde bli strødd mer sand.

– Jeg tror ikke folk trives noe dårligere i øst. Jeg har bodd der også, jeg. På Torshov, og jeg trivdes veldig godt der. Jeg tror det har noe med instillingen å gjøre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere