RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jazzgruve på Høybråten

Jazz på Vardeheim er en liten klubb på Høybråten, som drives på frivillig basis. Den har eksistert i 20 år, og har omlag 150 medlemmer. Mange av publikummerne vi snakket med under Weeden-konserten ville gjerne benytte sjansen til å berømme klubben og dens primus motor, Eilif Holen.
Jazzen på Vardeheim tiltrekker seg virkelig folk. Det er ikke bare oss lokale bønder som kommer, sier Kjell Erik Labee-Lund og Brit Fjeldsgaard fra Høybråten. De synes det er kjempeflott å ha et slikt kulturtilbud i gangavstand.
Dette er kultur på høyt nivå. Det er fantastisk hvordan de får det til å svinge, sier Brit Fjeldsgaard. Hun får støtte av venneparet ved samme bord, Kari og Per Bjørnstad fra Haugerud.
Dette er helt ubetalelig, også koster det ikke noe, sier Per Bjørnstad. Alle fire er medlemmer som bruker jazzklubben jevnlig, og bedyrer at de også er med i "fanklubben til Eilif".
Eilif holder miljøet på Vardeheim gående. Han har et stort nettverk, og det er utrolig hvor mange dyktige musikere han får til å komme. Han er en stor kulturpersonlighet, sier Brit Fjeldsgaard. Hun kan fortelle at Holen har truet med å gi seg til sommeren, men hun tror ikke at han vil klare det, entusiast som han er.
Eilif Holen fikk Furuset bydels kulturpris i 1997 fordi han dro i gang Jazz på Vardeheim. Publikummerne understreker at klubben er viktig for lokalmiljøet på Høybråten.
Kjell Erik Labee-Lund kommer plutselig på noe han hørte på Jazzradioen fredag morgen, som han synes sier mye om klubben:
De omtalte det som det kulturelle fyrtårn på Høybråten, og ba folk skynde seg opp til Vardeheim, forteller han.
Klubbvert Holen bruker et litt annet uttrykk: Det er blitt en jazzgruve, dette her. Vi har et fint publikum, de er så takknemlige. Og gode musikanter står i kø for å spille her, sier han fornøyd.

"Dette er helt ubetalelig, også koster det ikke noe"
Per Bjørnstad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere