RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg er ingen Ozzy


TRIPPEL TEKRØ: Ny plate, TV-serie og bok holder Ronni Le Tekrø beskjeftiget i høst. Selv er han mest opptatt av "Kingdom of Norway". (Foto: Kyrre Lien)
TRIPPEL TEKRØ: Ny plate, TV-serie og bok holder Ronni Le Tekrø beskjeftiget i høst. Selv er han mest opptatt av "Kingdom of Norway". (Foto: Kyrre Lien)
Ronni Le Tekrø (43) har aldri spilt på så mange strenger som i høst. Men han nekter å bli en norsk Ozzy.

At han trives på scenen, har vi visst lenge. Om han svinger mellom stive permer eller på skjermen, gjenstår å se. Medio september blir det lansering av ny plate, ny biografi og TV 2-serien "Rockeskolen", der Tekrø gjør sitt beste for å bryte ned et dusin unge piano- og fiolintalenter. Det vil si, selv hevder han at leksjoner i hvit støy, trommesoli og headbanging har gjort vidunderbarna godt.
Jeg tror jeg har skjerpet dem. Det var mange musikalske ting som gikk opp for dem ting som gjelder for alle sjangrer. Jeg håper de kom styrket ut av det. Tida vil vise, sier han.

Skle ut

Etter sigende gikk det mindre enn en uke før opptakene skle ut.
Det lå et slags manus i bunn. Det var det ingen som fulgte da det hadde gått tre-fire dager, forteller Tekrø, som mener han lærte vel så mye som ungdommen underveis.
Jeg fikk liksom oppleve sommeren da jeg var 15, om igjen. Det ble jo en utfordring òg, siden folk er temmelig våkne på den alderen. Jeg måtte skjerpe mye også hos meg selv. Jeg måtte bli vant med situasjonen. Jeg har hatt en del elever på gitar men dette var noe helt annet, sier han. Selv om han er mest kjent som metallhode, har Tekrø rukket å bli nesten like bevandret på klassisk- og samtidsfeltet. "Double Concerto & 5th Symphony" fra 2000 er kun ett av resultatene av samarbeidet med Terje Rypdal. Som han sier det:
Hver musikkform til sin tid.

Sleivspark

Det var på 80-tallet Tekrø opplevde å bli kåret til en av "verdens beste" strengesvenner av selveste Guitar Player. Det har gjort ham til en desto dårligere lytter.
Jeg prøver bevisst ikke å sjekke ut alt det flotte spillet der ute. Noen få får jeg riktignok med meg. Nylig kom en kompis trekkende med Mastodon, et band jeg ikke kjente til. Jeg synes det var riktig barskt, sier han.
Jeg hører mest på mine egne helter gutta som enten er borte eller riktig gamle. All ære til nye gitarister, men det er der jeg henter inspirasjonen, fortsetter Tekrø. I det travle høstprogrammet er og blir det "Kingdom of Norway" han er mest fokusert på.
Albumet er fullt av humor fullt av sleivspark til og anekdoter om norsk samfunnsliv. Det er ikke heavy mer rock-psykedelia. Det får bli opp til pressen å analysere det i hjel.

Ingen sensur

Apropos står VG-journalist Stein Østbø bak "Hekta". Ifølge forlaget er det blitt "en beretning preget av godt humør, sterke meldinger og høyt volum". Tekrø bedyrer at han ikke har blandet seg nevneverdig inn.
Det har ikke vært noen sensur fra min side. Boka er basert på intervjuer med andre samt enkelte historier fra meg. Det er blitt en ganske spennende sak, mener han, og vedgår at han er blitt klokere på seg selv av lesningen.
Jeg så en slags oppsummering, skjønt det er vanskelig å få med alle nyanser. Østbø skriver veldig bra, så vi får se, sier 43-åringen som har rigget seg til med samboer, baby og gård på sitt elskede Toten. Det er der han i disse dager forbereder storstilt lanseringsturné med sine backingmusikere. Og det er der han allerede er i gang med nok en innspilling, uten at han vil røpe noe særlig om den.

Raseriutbrudd

Det varer heller ikke lenge før han dukker opp som nettprofessor i International Guitar Academy. Legg til at han fletter inn en og annen TNT-konsert opp mot jul, og overeksponering er innen rekkevidde. Ikke dermed sagt at han sikter seg inn mot rollen som Norges kombinerte Gene Simmons og Ozzy Osbourne.
Jeg tror ikke det, enda jeg hatt mine raseriutbrudd i tv-serien. Jeg har ingen drømmer om noen fjernsynskarriere, påstår Tekrø.
Nå er det rett tilbake til studio og veien. Det er der jeg trives best. Det er bare å folde hendene og håpe det holder ti år til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere