RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg føler meg litt unik


Sinsen-bosatte Sichelle kan vinne Spellemannsprisen for årets hit lørdag.
Sinsen-bosatte Sichelle kan vinne Spellemannsprisen for årets hit lørdag.
Lørdag er det igjen duket for Spellemannsprisen. Blant de nominerte til årets hit er Sichelle med debutsingelen "Fuck Deg". Jeg tror det er viktig å være litt unik, sier nykomlingen til Østkantavisa.

Låten er sinna, men 19 år gamle Sichelle har en alt annet enn aggressiv fremtoning.

Strålende

- Da jeg fikk en telefon om at jeg var nominert ble jeg veldig glad. Men jeg visste ikke hvor stort det var med en gang. Det er jo på en måte den beste prisen i norsk musikkbransje, stråler den unge artisten.

- Det at jeg stiller mot artister som Kurt og MadCom gjør det hele enda litt gjevere, litt mer betydningsfullt, sier hun.

Tror du at du har mulighet til å vinne?

- Alle spør om det, ler Sichelle sjenert.

- Jeg er jo nominert, så selvfølgelig har jeg en sjanse. Jeg vet at det er mange som har stemt på meg allerede, så jeg er veldig glad for.

Mange reaksjoner

Den spellemannsnominerte låten har fått mange reaksjoner, både positive og negative. Side 2 kåret den til en av fjorårets verste sanger.

- Fuck Deg kan jo være en ganske provoserende tittel. Jeg føler at media har skapt en ganske negativ greie rundt det, med fokus på at det er mye banning. Men alt det positive overdøver det negative, sier den unge artisten.

Hun tror det er vanskeligere å gjøre noe som er bra på norsk.

- Med engelske tekster er det lettere å gjemme seg bak språket, mens på norsk får du sangtekstene slengt midt i trynet, sier hun.

Mange høydepunkter

Nominasjonen til Spellemannsprisen er bare ett av høydepunktene i hennes til nå korte musikkarriere. Den nyeste singelen "Min", som ble sluppet på mandag, gikk rett inn på en femteplass på VG-lista, og i april kommer hun med sitt debutalbum.

- Du er jo veldig ung til å ha blitt nominert til en spellemannspris, føler du deg unik?

- Ja, jeg gjør jo det. Ting går jo litt fort. Det har ikke helt gått opp for meg enda. Jeg prøver å nyte akkurat nå, for du vet aldri om det kommer til å komme tilbake. Men jeg tror det er viktig å være litt unik, sier hun.

Føler seg hjemme

Sichelle flyttet til Sinsen for ett år siden. Før det bodde hun på Rodeløkka. Dit flyttet hun da hun begynte på ungdomsskolen.

- Det å flytte dit var veldig spesielt. Jeg fikk litt av den samme landsbyfølelsen som med Ullevål Hageby, men samtidig med store Carl Berner rett rundt hjørnet. Jeg opplevde veldig mange fine ting. Det var veldig mange forskjellige identiteter og forskjellige minoritetsgrupper der (Grunerløkka), og jeg følte meg hjemme med en gang. Jeg fikk en veldig sterk tilhørighet til området veldig fort.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere