RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg må klype meg i armen


I fotoscenen er Birgitte Victoria Svendsen dekket bak eføy og blomster 
Foto: Evy Andersen
I fotoscenen er Birgitte Victoria Svendsen dekket bak eføy og blomster Foto: Evy Andersen
Fulle hus og stort kalendersalg. Birgitte Victoria Svendsen må klype seg selv i armen over suksessen med Kalenderpikene på Centralteatret.

NORDSTRAND: Dette har vært over all forventning! Her har vi fulle hus og stormende jubel, forteller nordstrandsbeboeren glad.

Like før premièren ble det solgt 1000 billetter på en dag.

– Det tror jeg aldri har skjedd før i Centralteatrets historie. Etter det har det vært et jevnt billettsalg. Egentlig er det litt rart, for anmeldelsene var ikke så bra. Men de var vel fortjent, for premièren var ikke så god. Etter den har vi strammet inn forestillingen og hadde til og med prøver etter premièren. Det er ikke så ofte at man gjør det. Nå har vi fått en forestilling som er klarere og tydeligere og det er kjempegøy å spille den! Flere forestillinger er fullstendig utsolgt. Spilletiden er dermed forlenget og vi skal spille ut april, så dette er veldig gøy for oss. Det virker også som om publikum koser seg, sier hun.

Latterbølge

Birgitte forteller at publikum i noen av forestillingen har ledd så mye at skuespillerne må vente med å gå videre med en scene til salen har roet seg litt.

– Noen forestillinger har det vært som å være med på en latterbølge. Jeg tror publikum går ut fra forestillingen med en blandet følelse. De har både ledd og blitt beveget på en gang.

Skrekkblandet fryd

Før premièren fortalte hun til Nordstrands Blad at hun var litt usikker på scenen hvor damene skal være nakne. Kun skjult bak diverse effekter skal de ta bilder til en kalender. Selv er hun skjult bak eføy og blomster, mens andre ikke kan dekke seg til like godt.

– De som er mest nakne har nok ikke angst for å gjøre det hver kveld. Har man først gjort det en gang på scenen og ser at det fungerer, blir det ikke så farlig.

Hun tror at den gode responsen fra publikum også er med på å gjøre scenen lettere å gjennomføre. – Publikum gjenkjenner den skrekkblandede fryden damene går gjennom når de skal kle av seg.

Selv må hun klype seg litt i armen over publikumssuksessen.

– Vi slet mye i prøvetiden, samtidig som vi fikk enorm oppmerksomhet fra media. Tenk om forestillingen ble en flopp! Men på tross av ikke altfor gode anmeldelser kommer folk og jeg tror ikke de bare kommer for å se nakenscenen. Kvinnene kommer nok for å se damer som dem selv.

Kalendersuksess

Kalenderpikene handler om en liten, engelsk kvinneforening som velger å lage en kalender med delvis avkledde bilder. Pengene fra kalenderen skal brukes til å kjøpe en sofa til pårørenderommet på sykehuset, til minne om en av damenes mann som døde av leukemi. De ender opp med å selge så mange kalendere at det blir penger til å bygge en hel ny sykehusfløy.

På Centralteatret har en miniversjon av historien utspilt seg ved siden av forestillingen.

– En uke før premièren ble det bestemt at vi skulle selge kalendere i pausen. Overskuddet av kalenderen skal gå til Kreftforeningen. Teateret fryktet at det ville bli et underskuddsprosjekt, men det viser seg at kalenderen selger som hakka møkk. Kalenderen måtte til og med trykkes opp i nytt opplag og folk kjøper kalender selv om vi er langt uti februar. Det er rørende at så mange vil ha den.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere