- Jeg måtte bare slutte med Facebook til slutt

Siv Myrvold og fjorten andre kunstnere fra Prosjektskolen viser nye måter å tenke på med utstillingen "Kid$" på Tøyen.

TØYEN: Arbeidet er ifølge kunsterne selv ærlig, usminket og ikke overpolert. Inspirasjon og idéer henter de fra samfunnet.

– Idéene til å skape kommer fra samfunnet som ikke fungerer og som er ødeleggende. Idéen til bildet mitt hentet jeg fra Facebook. Jeg måtte bare slutte med Facebook til slutt. Jeg merket at jeg var for mye opptatt av alt annet på Facebook, at jeg ignorerte meg selv, sier Siv Myrvold.

Kunsten har sin egen historie, og mye tid og arbeid er lagt ned i den.

– Inspirasjonen kommer fra mange steder, men det er mye kjærlighet og engasjement i kunsten, legger Henrik Sørlid til.

– Vi er kjempespente og gleder oss veldig, sier Hedvig Heggen Nergaard.

Åpner fredag

– Denne kunsten er i ånden til galleriet. Det er så ungt og sammensatt, og kunstnerne er ekspresjonistiske, forteller gallerist Mari Ann Pettersen.

Fredag åpner utstillingen og aldri før har MAP-galleriet hatt så mange unge kunstnere. Og kunsten skal være et opprørsk rom for nye måter å tenke på.

– Det er et bredt spekter av kunsten, og den gjenspeiler personligheten til hver enkelt. Den viser hva som rører seg i grasrota hos unge i samfunnet, sier hun.

Nysgjerrig

– Prosessen har vært kaosmoro med de unge, nivået er bra og jeg er veldig positivt overrasket. Nå venter jeg at nysgjerrige vil komme å se på kunsten, sier Pettersen.

Det er en samlet utstilling tilgjengelig for alle, som varer fra 18.-27. februar. Pettersen fortsetter:

– Det at utstillingen er lengre betyr at vi kan dra folk hit som ikke kjenner til det. De har mulighet til å komme tilbake flere ganger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.