*Nettavisen* Nyheter.

- Kan bare være en fordel

Ullern Avis Akersposten på lederplass.

Uten at det har spesiell betydning merker vi oss at nesten samtlige i det nye byrådet er bosatt i Oslo vest. Det vil si Ullern, Vestre Aker, Nordre Aker og Frogner. Det er bare Jøran Kallmyr som bor i øst. Det kan være en fordel for våre bydeler at byrådene har inngående kjennskap til sine respektive nærområder, selv om de naturligvis representerer hele byen.

Vår nye byrådsleder, Stian Berger Røsland, er nybakt far fra Ullern. Erling Lae kunne fortelle før han gikk av, at det å være byrådsleder kunne være en stri arbeidstørn. Det blir nok mer enn full arbeidsdag for Røsland også, men han har fordelen av å være halvparten så gammel som Lae. I tillegg har han som finansbyråd kjent smaken på lange arbeidsdager.

Merete Agerbak-Jensen måtte gå som byråd for byutvikling og ble den eneste byråden som reelt ble skiftet ut. Mange hadde som stalltips at Røslands kompis, Bård Folke Fredriksen, skulle overta som finansbyråd etter Røsland. Det er den "tyngste" posten under byrådslederen, og etter mange år som leder av finanskomiteen i rådhuset ville Folke Fredriksen være et naturlig valg. Den største overraskelsen ble da, at et relativt ubeskrevet blad som Kristin Vinje ble finansbyråd.

At Vinje, bystyrerepresentanten i kultur- og utdanningskomiteen, har en høy stjerne i Høyre, viser 6.-plassen på Høyres stortingsliste. Samtidig kan byen være fornøyd med at Folke Fredriksen for ansvaret for byutvikling. Han er en tydelig politiker, med bred erfaring og som vet hva han vil. Oslo utvikler seg i rivende fart, og befolkningsveksten er formidabel. Utfordringene står i kø. Folke Fredriksen kan få stor betydning for Oslo vest og vil nok med sin kjennskap til småhusplanen ha godt grep om Plan- og bygningsetatens (PBE) håndtering av denne. Samtidig skal han fronte småhusplanen i forhold til Fylkesmannen, som ved flere anledninger har satt PBEs vedtak til side. Kjenner vi Folke Fredriksen rett, er han rett mann til å ta opp kampen som Småhusplanens "beskytter".

Byrådene fra Frp ble naturlig nok sittende. Etter at KrF og Venstre takket nei til et bredt samarbeid, ville det være en politisk umulighet å flytte på disse. Så har da verken Jøran Kallmyr eller Sylvi Listhaug begått noen brølere på sine poster. De har vist seg som ansvarlige byråder. Det er heller ingen overraskelse at Torger Ødegaard ble sittende som byråd for kultur og utdanning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.