RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kan ikke hete Sigurd Astrup!


Denne holdeplassen må få nytt navn, mener bydelspolitikerne på Stovner.
Denne holdeplassen må få nytt navn, mener bydelspolitikerne på Stovner.
Vet du hva bussholdeplassen på Haugenstua heter? Nå vil politikerne endre Sigurd Astrups vei til Haugenstua torg.

BYDEL STOVNER: – Når jeg setter meg på 64, 65 eller 67 bussen fra Stovner og over Haugenstua så registrerer jeg at det er en holdeplass som heter Sigurd Astrups vei. Er man ikke helt kjent og skal til Haugenstua er sjansen stor for at man kjører forbi stedet man skal av, sa Tore Ludt (Sv) under forrige ukes BU møte.

Nå vil han sørge for at folk kommer seg av bussen der de skal.

– Holdeplassen må jo hete noe med Haugenstua. Haugenstua torg, Haugenstua senter, ja, et eller annet, sa han.

Må jo hete Haugenstua

Ludt la frem et forslag som skal få ballen til å rulle og det ble bestemt at navnet skal bringes for bydelsutvalget som en sak.

– Holdeplassen ligger på Haugenstua, og det er da naturlig at den heter noe med  Haugenstua. Det er vel ingen som skjønner at man er der når holdeplassen heter Sigurd Astrupsvei, kommenterte Ludt.

Høyremann

Ludt kunne fortelle at Sigurd Astrup var en kjent Høyre-politiker, men at veistubben som er oppkalt etter mannen kun er 25 meter lang.

– I tillegg er det ingen adresser tilhørende denne veien. Da er det vanskelig for passasjerer å kjenne igjen dette navnet og relatere det til Haugenstua, sa han.

Og til tross for at Herr Astrup var en anerkjent Høyremann, så fikk Ludt gehør for sitt forslag. Blant annet Høyre er helt enige med Sv om at holdeplassen må ha stedsnavnet Haugenstua i seg, så lenge veien fortsatt blir hetende Sigurd Astrups vei.

 

Les også: Nå kan du ta buss klokken fire om morningen!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere