Gå til sidens hovedinnhold

- Karzai en gave til menneskeheten

Fredsduene for ungdom har valgt Hamid Karzai som mottaker av Fredsballen 2009.

FURUSET: Ungdomsorganisasjonen fra Furuset har gjort det til en tradisjon å dele ut Fredsballen under ERAS-festivalen i Oslo, om en snau måned. Prisen har tidligere gått til Furusets egen Vidar Noreng, kong Harald og Farid Bouras i Ungdom mot vold.

I år er vinneren Afghanistans president.

- Hamid Karzai er en gave til menneskeheten og et fredssymbol som tenker med hjertet. Han vil gjøre verden til et bedre sted, og også Afghanistan til et bedre sted, sier Surgol Ghairat i Fredsduene for ungdom.

Han mener Karzai er en veiviser, en veileder og en presient som har vist ansikt utad - og dermed har gjort seg fortjent til Fredsballen.

Karzai til Norge?

Ghairat sier til Lokalavisen Groruddalen at Fredsduene håper den afghanske presidenten selv har mulighet til å komme til Norge for å motta prisen 13. juni.

Da er planen å også å invitere presidenten til Furuset for å vise ham hvordan Fredsduene jobber.

- Hvis han ikke kan komme selv, håper vi han sender en representant fra Afghanistan. Og hvis ingen av delene går i orden, drar vi gjerne ned til Afghanistan, for å overrekke prisen, sier Ghairat engasjert.

Kjærlighet og sannhet

Ideen om Fredsballen ble til da en gruppe ungdommer fra Furuset var til stede på Norway Cup i 2005 og fikk tak i en fotball som ble sparket ned fra scenen. Ballen ble symbolet for Fredsduene for ungdom sin hederspris.

Som navnet antyder, er fredsarbeid et viktig kriterium for å få prisen. Ellers er FNs tusenårsmål viktige verdier som kriteriene bygger på.

Surgol Ghairat understreker dessuten at arbeidet må være basert på kjærlighet og sannhet.

- Vi håper å løfte prisen enda høyere i framtiden, sier Ghairat.

På ERAS-festivalen

ERAS-festivalen har blitt en fast arena for utdeling av Fredsballen. Festivalen arrangeres av ERAS-grupen, som er et nettverk av innvandrerorganisasjoner.

De har til felles at de ønsker å fremme integrering, først og fremst ved å skape en felles plattform innad i innvandrerbefolkningen og mellom minoritets- og majoritetsbefolkningen i Oslo.

ERAS-festivalen går av stabelen på Youngstorget lørdag 13. juni mellom klokka 11.00 og 23.00.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget