RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Køben her!


På verdens klimadag blir det gratiskonsert for ungdom, og omvisning i suksessutstillingen Klima X før den tas ned.
På verdens klimadag blir det gratiskonsert for ungdom, og omvisning i suksessutstillingen Klima X før den tas ned.
I forbindelse med verdens klimadag arrangerer Teknisk musem gratis festkonsert med lokale band for ungdom.

KJELSÅS: På scenen i Teknisk museums musikkutstilling Musikkmaskiner står lørdag fire lovende Oslo-band: Explosive, Killer Clowns, Strømbrudd og Aristillus.

Bandene spiller for ungdom som samles til en helt spesiell festaften på museet. Bandene kommer fra bl.a. Stovner Rockefabrikk og Trikkehallen på Kjelsås.

Gratis for ungdom

Festkonserten er for ungdom mellom 13 og 18 år, og arrangeres lørdag 12. desember kl. 19-23.

Festen feirer utstillingen Klima X og er en støttemarkering for klimakonferansen i København.

Klimatrusselen og klimakonferansen er bakgrunnen for festen. Utstillingen Klima X stenger ved nyttår etter to suksessrike år på museet. Klima X har i perioden blitt kåret til verdens (Vitenskapsmuseenes ”Oscar” i USA) og Nordens beste utstilling.

- Vi er svært glade for at vi har nådd ut til så mange, særlig barn og unge, og takker derfor med en stor fest for ungdom spesielt, sier prosjektleder Dag Andreassen.

Melding til Køben

Lørdag 12.12 markerer halvgått løp for klimakonferansen i København, COP 15. I siste uke av forhandlingene samles landenes toppdelegater for å forsøke å enes om en ny verdensomspennende klimaavtale som kan avløse Kyoto-protokollen i 2012 og bidra til reelle og betydelige kutt av klimagasser.

Ungdom på Kjelsås sender en klar melding til de norske toppdelegatene som reiser til København, og til dem som allerede er der: Vi følger med dere og vil dere skal handle riktig på vegne av oss som skal leve og styre mellom 2020 og 2050!

Klimafesten har derfor fått navnet Køben på Kjelsås. Den er et av flere arrangementer under vignetten ”Køben her!” i Oslo denne helgen, med Teknisk museum som en av hovedarrangørene.

Klima hele dagen

”Køben her” starter på Teknisk museum klokken 12 på lørdag, med klimaworkshop. Det blir spesialomvisninger i Klima X, buttonverksted og plakatproduksjon. Det blir også møter på link med København og noen av dem som sitter sentralt i forhandlingene der.

Klokka 15 blir det samling på Grünerløkka i Birkelunden med appeller og kulturinnslag og start på et stort fakkeltog langs Akerselva til Vaterlandsparken. Dette blir en fredelig markering av ønsket om et godt resultat i København. Arrangør er Natur og Ungdom, Norges Naturvernforbund og Norsk Teknisk Museum.

Natt på museet

- Klokka 23 er den åpne delen av arrangementet over, men en hard kjerne starter nå Købenvake, med natt på museet. Det blir nattkino, klimatoppmøte-spill og musikk natten gjennom (og kanskje litt soving) før en ekte Køben-frokost på museet. Deretter hilser vi våre søndagsbesøkende velkommen til en litt spesiell søndagsmorgen på museet, heter det i en pressemelding fra museet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere