RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snart begynner barna på skolen igjen. - Gjør det enklere for barna å gå til skolen, oppfordrer Helsedirektoratet.
Snart begynner barna på skolen igjen. - Gjør det enklere for barna å gå til skolen, oppfordrer Helsedirektoratet.

- Kjør forsiktig ved skolestart

Trygg Trafikk oppfordrer bilistene til å ta hensyn til elevene slik at skoleveien blir trygg.

OSLO: De neste ukene skal nær 60 000 barn født i 2002 ut på skoleveien for første gang. I tillegg er det rundt 530 000 andre elever i grunnskolen.

Helsedirektoratet er bekymret over at dagens barn er langt mindre aktive i hverdagen enn tidligere, og oppfordrer derfor i en pressemelding skolebarna til å gå til skolen.

- Å gå eller sykle til skolen gir både frisk luft og bevegelse, og en god start på skoledagen i tillegg til en reell helsegevinst, sier Henriette Øien, avdelingsdirektør i Helsedirektoratet

- Planlegg slik at barna skal gå

Den viktigste årsaken til at nær et av tre barn blir kjørt i bil til skolen er dårlig tid, og at foreldrene skal forbi allikevel. Det viste en spørreundersøkelse gjennomført for Trygg Trafikk av Norstat i 2007. Mange tenker ikke på at barnet mister viktig trafikkerfaring, og den daglige fysiske aktiviteten skoleveien bør være.

- Barn lærer lite av å sitte i baksetet. Foreldre bør ta seg tid til å gå sammen med barna til skolen, i stedet for å velge bilen, oppfordrer Trygg Trafikks direktør Kari Sandberg.

Mindre overblikk

Skolestarterne rager bare rundt 120 cm over bakken, og får derfor mindre overblikk enn voksne over trafikksituasjonen - og heller ikke er like synlige. I tillegg har de dårligere sidesyn og evne til å høre hvor lyder kommer fra. Og ikke minst er de impulsive.

Trygg Trafikk oppfordrer derfor til å være forberedt på at barn oppfører seg annerledes i trafikken enn du selv ville gjort, ta hensyn, og opptre som et godt eksempel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere