RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Klart vi er skuffet!


Fra venstre: Carl Oscar Pedersen (H), Anne Titt Lindvig (FrP), Liv Wiborg (V) og Tone Bjåland (SV) kjemper hardt for at de opprinnelige planene for utvikling av Ullerntunet skal gjennomføres. Høybygget i bakgrunnen skal uansett rives.
Fra venstre: Carl Oscar Pedersen (H), Anne Titt Lindvig (FrP), Liv Wiborg (V) og Tone Bjåland (SV) kjemper hardt for at de opprinnelige planene for utvikling av Ullerntunet skal gjennomføres. Høybygget i bakgrunnen skal uansett rives. Foto: Vidar Bakken
I flere år trodde bydelen at det skulle bygges Omsorg+-boliger på Ullerntunet. Nå er planene lagt bort.

ULLERN: Ordfører Fabian Stang besøkte Ullerntunet sommeren 2008 og kommenterte planene for utvikling av området.

God livskvalitet

– Vi jobber intenst med Omsorg+-boliger med mulighet for døgnkontinuerlig oppfølging uten å måtte bo på sykehjem. I stedet for å havne for tidlig på sykehjem, vil vi ha et tilbud med god livskvalitet under trygge forhold. Med dette lager vi et nytt trinn i omsorgstrappen, sa ordfører Fabian Stang den gang.

Byrådet har nå lagt disse planene til side.

Utfordrer Listhaug

Vi møtte arbeidsgruppen, nedsatt av bydelsutvalget i Bydel Ullern, som skal følge opp utviklingen av Ullerntunet.

– Det er klart vi er skuffet. Høybygget skal rives, og det planlegges nå 150 sykehjemsplasser på Ullerntunet, i en stor sammenhengende blokk på fire til fem etasjer. Planene for Omsorg+-boliger er borte. Opprinnelig skulle det bli 120 sykehjemsplasser med plass til Omsorg+-boliger, sier BU-leder i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen.

Byrådet og Omsorgsbygg har funnet ut at det blir for dyrt å bygge disse boligene.

– Jeg har en utfordring til Sylvi Listhaug. Hvis det er for kostnadskrevende å bygge Omsorg+-boliger på egen kommunal tomt, hvordan skal man da kunne få realisert Omsorg+ andre steder i byen? Det er en fallitterklæring. Alle vil jo ha det. Jeg finner ikke logikken i det, sier Pedersen.

Et levende senter

Tone Bjåland (SV) føler seg lurt.

– Det er tverrpolitisk enighet i bydelen at vi ønsker et levende senter med mange aktiviteter for eldre i bydelen. Vi er glade for at vi fikk innarbeidet et seniorsenter i planene, men Omsorg+-boliger er nødvendig for å fullføre intensjonene i planen for Ullerntunet. Nå håper jeg vi får en dialog med Sylvi Listhaug på dette, sier Bjåland.

Koloss av et sykehjem

– Listhaug snakket varmt om Omsorg+-boligene da hun åpnet disse på Skøyen/Smestad. Nå planlegges det en koloss av et sykehjem, som blir for stort både for brukere og besøkende. Det er ikke uten grunn at et lite sykehjem som Kajalund scorer høyest på trivsel. Den planlagte kolossen blir en oppbevaringsanstalt for eldre. Dessuten etterlyser jeg flere grøntområder i planene, sier Liv Wiborg (V).

– Jeg er glad for at Ullerntunet ligger øverst på prioriteringslisten med hensyn til utbygging. Jeg håper byrådet vil se på saken på nytt. Vi skal ha Omsorg+-boliger på plass, sier Pedersen.

God samfunnsøkonomi

Anne Titt Lindvig (FrP) mener dette er eneste sjanse.

– Vi har bare denne ene tomten. Den må brukes til fordel for bydelen. Samtidig må man tenke langsiktig. Omsorg+ er god samfunnsøkonomi. Vi vet at forbruket av dyre sykehjemsplasser går ned med flere Omsorg+-boliger. Denne tomten er ideell. Beboerne vil få tilgang til seniorsenter, legesenter og en rekke andre tilbud, sier Lindvig.

Sylvi Listhaug er på reise og ikke tilgjengelig for kommentar. I neste utgave vil hun svare på kritikken. Der vil hun også redegjøre for utviklingen av sykehjemsetaten, etter at de tre BU-lederne fra bydelene Vestre Aker, Ullern og Frogner rettet sterk kritikk mot etatens praksis i tidligere utgave av Ullern Avis Akersposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere