*Nettavisen* Nyheter.

- Kom til URRA !

Anne Kristin Moe, Rektor Eva Ervik, Donatella De Paoli, Beate Styri(, Cecilie Halk Bjorbø og Kristin C. Slørdahl. De fem foreldrene har jobbet intenst med program for kommende uke.

I månedsvis har foreldrene brettet opp ermene, og planlagt festival. I morgen sparkes festivalen i gang.

Klikk på bildet for å forstørre.

Festivalens høye beskytter, barneombud Reidar Hjerman.

Klikk på bildet for å forstørre.

Statsministerens far, og tidligere elev ved Uranienborg: Thorvald Stoltenberg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Den nye barnefilmen Bestevenner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tidligere elev, Stian Barsnes Simonsen fra NRK

Klikk på bildet for å forstørre.

LOGO

Klikk på bildet for å forstørre.

Far og fiolinst, Arve Tellefsen.

URANIENBORG: – Alle som driver med læring vet at det er ekstremt viktig å bygge miljø, slik at elever og lærere kan konsentrere seg om nettopp læring, faglig og sosial, sier rektor ved Uranienborg skole de siste to årene, Eva Ervik.

Med det understreker hun at Urrafestivalen, som åpner med loppemarkedet på lørdag, og avsluttes med konsert i Uranienborg kirke lørdag 31. oktober, er meget viktig.

Her finner du programmet til URRA festivalen

Ressurser

Lørdag går startskuddet med 52 arrangementer på Uranienborg skole – arrangementer for elever og lærere, foresatte og ikke minst folk i nærmiljøet.

– Det hele begynte med en liten stemme på et foreldremøte, som spurte hva foreldre kan bidra med i barnas skolehverdag, forteller en av ildsjelene bak Urrafestivalen, mor til en i 3. og en i 6. klasse, Donatella Di Paoli fra Inkognitogaten.

Frøet som ble sådd om foreldrenes medvirkning ble til en ressursbank, der foreldre selv er registrert med erfaringer, hobbyer og kunnskap som kan komme elever og lærere til gode.

– Vi ville skape noe positivt skolen kunne samle seg om, sier Cecile Halck Bjorbæk, mor til en førsteklassing og en tredjeklassing, fra Odins gate.

Positivt eierskap

Et av resultatene av engasjementet rundt foreldreinvolvering er altså blitt til Urrafestivalen, der forfattere og kulturpersonligheter, foreldre og tidligere elever bidrar på skolen i en uke med alt fra konserter til høytopplesninger. Elever viser forestillinger og musikkprosjekter, og det blir åpen skole for dem som bare vil komme å se.

Nærbutikker har gitt gevinster i tusenkronersklassen, private aktørere, som Fokus banks nærmiljømidler har bidratt til nytt klassesett med gitarer.

– Det handler om et positivt eierskap til skolen vår, sier trebarnsmor til elever i 1., 5. og 7. klasse, Beate Styri, fra Eckersbergsgate.

– Vi vil involvere nærmiljøet, vi vil at folk skal komme å se så fin denne skolen er og hva elevene våre driver med, sier primus motor Ann-Kristin Moe, mor til en førsteklassing, fra Jørgen Moes gate.

Hun har jobbet døgnet rundt den siste tiden, for å spikre program og koordinere elevopptredner og alle tenkelige happeninger.

Dugnad er gratis

– Dessuten handler dette om læring. Alt er faglig forankret, understreker mor til en i 1. og en i 3. klasse, Kristin C. Slørdahl, fra Gyldenløves gate.

– Dessuten er folk så positive. Det har gått med timevis i dugnasarbeid i forkant av festivalen, påpeker Moe.

Og får støtte av rektor:

– Det er en del ting man ikke kan betale seg ut av. Dugnad holder folk sammen. Og det er ikke bare sånn at folk på landet og i Oslo øst bedriver dugnad, sier Ervik, tydelig stolt av engasjerte foreldre.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.