RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

- Korps er bra for egoet!

Vålerenga skoles musikkorps går for ny publikumsrekord når de arrangerer kretsstevne i Vålerengaparken på søndag.

VÅLERENGA: – Det er meldt strålende vær så dette kommer til å bli en kjempefest! Sist Vålerenga skoles musikkorps arrangerte kretsstevne for fire år siden, var vi rundt 1500 personer. I år runder vi sikkert 2000, sier en gledesstrålende Ingvild Kiland i stevnekomitéen til Vålerenga skoles musikkorps.

Søndag arrangerer korpset kretsstevne i Vålerengaparken mellom klokka 12 og 17. I tillegg til 13 påmeldte korps, skal Vålerenga janitsjarkorps og Kampen janitsjar sørge for skikkelig feststemning for de fremmøtte.

– De musikalske innslagene varierer fra de sjarmerende små til de virkelig store. I år har vi også femåringer i korpset som spiller tverrfløyte, sier Kiland stolt.

2010 er et spesielt år for korpset. I år feirer de nemlig 90-årsjubileum, og stilte med splitter nye uniformer på 17.mai.

– For oss er dette en kjempestor begivenhet og det er stas å kunne vise seg fram i de nye uniformene. Jubileumsturen går til Polen i begynnelsen av sommerferien, så dette blir et skikkelig festår!

– Hva er det beste med korpslivet?

– Barna synes selv at det er gøy å spille og det er et godt miljø hvor de tar vare på hverandre. Her er det ingen som blir sittende på reservebenken heller, alle er med. Korps er rett og slett godt for ethvert ego. Når man i tillegg får spille filmmusikk og andre sanger som fenger, synes de det er ekstra stas, sier Kiland.

– Og hvilken korpsmyte kan du avlive her og nå?

– Det er mange foreldre som tror det blir så mye arbeid av at barna er med i korps. Jeg husker at jeg faktisk var litt bekymra for det sjøl, men det stemmer ikke. Å bake en kake fire ganger i året vil jeg våge å påstå at er mindre arbeid enn for eksempel i håndballen, ler Kiland.


 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere