- Korsvollhallen står i stampe

Idrettshallen på Korsvoll er neppe ferdig til neste år, slik Oslo Idrettshaller håpet i fjor. Her Korsvollhuset, med tomten i Langåsveien 20 til høyre. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Idrettshallen på Korsvoll er neppe ferdig til neste år, slik Oslo Idrettshaller håpet i fjor. Her Korsvollhuset, med tomten i Langåsveien 20 til høyre. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

I fjor høst håpet Oslo Idrettshaller AS at Korsvoll idrettspark kunne stå ferdig i 2010. I dag ser det svært lite realistisk ut.

KORSVOLL: Rolf Nyhus, daværende leder av Oslo Idrettshaller AS, sa i oktober i fjor at han håpet "nye" Korsvoll idrettspark, med idrettshall og barnehage, skulle stå ferdig i løpet av 2010.

- Det vil nok bli vanskelig å få til så fort, sier nåværende leder, Tom Anderson, til Nordre Aker Budstikke. Han bekrefter at det ennå ikke foreligger noen ferdig reguleringsplan for området.

- Sinkes av barnehage

Bydel Nordre Aker og Omsorgsbygg ønsker en idrettsbarnehage i tilknytning til nye Korsvollhallen. I den siste barnehageoversikten fra bydelen er det prosjektert en åtte avdelinger stor barnehage.

- Er det barnehageplanene som sinker igangsettelsen av idrettshallen?

- Ja, det er i hovedsak det, sier Anderson, som mener neste skritt i saken er det Omsorgsbygg, bydelen og Korsvoll IL som må ta.

Langåsveien 20 ikke solgt

Det er nå snart ett år siden Nordre Aker Budstikke skrev om at det nærmet seg en løsning for prosjektet Korsvoll idrettspark. I prosjektet har det nemlig ligget et krav fra Idrettsetaten om at det må opprettes 20 parkeringsplasser i Langåsveien 20, som i dag er eid av Korsvoll IL (1/3 av tomten) og Korsvoll Huskomité (2/3). I mai i fjor opplyste eierne at et salg var på trappene og at en intensjonsavtale var på plass.

Nesten ett år senere har ikke salgsprosessen kommet noe lenger, ifølge Kjell Furuberg i Korsvoll Huskomité.

- Vi har vært i forhandlinger med kommunale etater og Oslo Idrettshaller uten å komme frem til et sluttresultat. Men denne tomten er bare et bielement, av flere, og ikke det som sinker denne saken, sier Furuberg.

Står i stampe

Lars Dueled, leder i Korsvoll IL, mener det nå er opp til kommunen å ta neste skritt. Han tror verken idrettslaget eller naboene er noen store tilhengere av den planlagte barnehagen.

- Den har vel ikke akkurat framskyndet prosjektet, sier han.

- Så vidt jeg vet har det ikke vært noen fremdrift i saken siden forsommeren 2004. Det er ingen reguleringsplan for tomten. Vi har ventet på en idrettshall i snart ti år. Prosjektet står i stampe, sier Dueled, og legger til at usikkerheten er frustrerende for idrettslaget.

Banen også usikker

Fra Idrettsetaten får avisen opplyst at den planlagte kunstgressbanen i tilknytning til idrettsparken heller ikke er lenger enn på prosjektstadiet. Det vil ikke bli gjort noe mer før byantikvaren har foretatt arkeologiske undersøkelser av grunnen. Forutsatt at disse går etter planen, kan byggingen av kunstgressbanen starte allerede til høsten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.