*Nettavisen* Nyheter.

- Krise for Frogner, hvis de får bygge

Bjørn Hemsen er ikke spesielt glad for at ledelsen på Bjørknes ønsker å stenge ham inne.

Bjørn Hemsen er nærmeste nabo til Bjørknes privatskole, og mener byggeplanene er kritiske.

Elisenberg: Bjørknes ønsker å samle høyskole og privatskole i Løvenskioldsgate 1 på Frogner, det betyr at de trenger mer plass. De planlegger derfor et moderne tilbygg i skolegården. Det har fått Bjørn Hemsen og andre naboer til å frykte for fremtiden.

Bygget vil ta to tredjedeler av skolegården og lukke naboene fullstendig inne. En moderne koloss midt i den gamle ærverdige arkitekturen er estetisk galskap. Dessuten er det få steder igjen der barn og unge kan spille ball, lære å sykle eller drive andre aktiviteter som krever plass i forholdsvis trygge omgivelser, sier Hemsen.

Han og ektefellen, Marlen Ferrer , bor med tre barn og valgte området blant annet på grunn av det luftige området i nærheten.

På kvelden og i helgene er det ingen skoleungdom der, og området brukes av barna i nærmiljøet.

En del naboer, vel og merke de som ikke har utsyn til skolegården, er positive. Sannsynligvis på grunn av tilgang til et underjordisk parkeringsanlegg skolen ønsker å anlegge i forbindelse med nybyggingen.

Det føles som ren bestikkelse, sier Hemsen. Han tror ledelsen ved skolen bevisst driver den type lobbyvirksomhet for å få nærmijøet med på planene.

I bunn og grunn er det ingen her som nyter godt av et slikt bygg. Hvis Bjørknes har vokst ut av lokalene sine, burde de flytte til et mer egnet sted, sier Hemsen.

Sammen med andre i bygården skal familien gå fra dør til dør for å samle underskrifter, og de håper at bydelspolitikerne også engasjerer seg i byggesaken.

De kan ikke tillate byggingen, sier Hemsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag