*Nettavisen* Nyheter.

- Kun en brukergruppe synliggjort

Lillomarkas Venner er lite fornøyd med Friluftsetatens forslag i Flerbruksplanen for Oslo kommunes skoger.

Grefsen: Ikke alle ønsker en utvidelse av Grefsenkollen Skisenter. Lillomarkas Venner ser med beklagelse på at Friluftsetaten igjen fremmer planforslag for deler av marka uten at disse er del av en totalplan for områdene. For Grefsenåsen er det kun én brukergruppes interesser som er vurdert og synliggjort i planarbeidet, sier en av "vennene", Grete Marstein.
Dette er et viktig rekreasjons- og turområde for lokalbefolkningen i alle årets måneder. Etter vår mening foreligger det ikke gode nok områdeanalyser som synliggjør de ulike brukergruppenes interesser i området, i tillegg til geologiske forhold, vannressurser, flora og fauna. Dette er et svært sårbart og mye benyttet friluftsområde, og innfallsporten til marka for store befolkningsgrupper, sier en engasjert Marstein.
- Vi har ikke noe imot et alpinanlegg i marka, men mener at ambisjonene om et større konkurranseanlegg er uforenlig med beliggenheten. Grefsenåsen er i dag et område som allerede har måttet tåle inngrep langt over smertegrensen, og vi kan ikke akseptere at det nå åpnes for ytterligere tiltak. Særlig uten at det på forhånd er gjennomført en analyse av alle interessene i området. Det nåværende kartet over området er utilfredsstillende. Det er ikke inntegnet mye brukte brukte stier og skiløyper - som blant annet krysser alpinanleggets område, sier Marstein.
En forlengelse av skitrekket til åsens høyeste punkt vil endre hele byens grøntprofil fra store deler av sydlige Groruddalen, og vi ser med bekymring på at denne åskammen også er tatt inn i området.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.