RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- La bilen stå!


Det ventes svært dårlig luft i Oslo i helgen. Statens vegvesen oppfordrer folk til å la bilen stå om mulig.
Det ventes svært dårlig luft i Oslo i helgen. Statens vegvesen oppfordrer folk til å la bilen stå om mulig.
I helgen ventes svært dårlig luft i Oslo. Statens vegvesen og Samferdselsetaten oppfordrer folk til å la bilen stå dersom det er mulig.

Årsaken til forurensningen er kuldeperioden vi har hatt over lengre tid i Oslo-området. Kulde kombinert med lite vind fører til dårlig utluftning og dermed økt forurensning i luften. Ved å la bilen stå bidrar bilistene til å bedre forholdene for astmatikere og andre personer som sliter med luftveisproblemer på dager med høy forurensning, skriver Samferdselsetaten i en pressemelding.

En fersk måling fra Smestadkrysset fredag ettermiddag, viste en god del forurensing. Såpass mye at astmatikere og sensitive personer ble rådet til begrense den fysiske aktiviteten.

Slik er luftkvaliteten i Smestadkrysset akkurat NÅ!

- Kjør sammen med noen!

– Våre målestasjoner ved E6 Alnabru, E6 Manglerud og E18 ved Hjortneskaia har vist høy forurensning tidligere denne uken og grenseverdiene er overskredet flere ganger. Situasjonen med den høye forurensingen vil trolig fortsette til helgen, sier Helena Gabriella Axelsson i Statens vegvesen. Kan man for eksempel kjøre sammen med noen på disse dagene, eller la bilen stå, synes vi man bør vurdere det, sier Helena Gabriella Axelsson i Statens vegvesen.

Slik er luftkvaliteten i Smestadkrysset akkurat NÅ!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere