*Nettavisen* Nyheter.

- Ledd oss halvt i hjel!

Karoline G. Herlofsen og Marianne Krogness alias Molly og Partner. FOTO: ELISABETH C. WANG

I fjor dro Karoline G. Herlofsen og Marianne Krogness på hyttetur med to bærbare PCer og en flaske champagne. Nå er de aktuelle med barneplate.

Klikk på bildet for å forstørre.

Karoline G. Herlofsen og Marianne Krogness alias Molly og Partner. FOTO: ELISABETH C. WANG

RØA: - Vi har jobbet sammen på flere andre prosjekter tidligere. Jeg bidro blant annet på Mariannes barneplate som kom ut for fem år siden, sier Herlofsen fra Røa.

Kreativt par

I november i 2008 pakket de to damene snippsekkene og satte kursen mot hytta. Målet var å sette sammen en barneplate som både falt i smak blant barn såvel som blant voksne.

- Vi vet jo at musikken barna hører på gjerne surrer i bakgrunnen enten i bilen eller andre steder. Da er det viktig at melodiene såvel som tekstene har noe å bidra med for både store og små, sier Krogness.

- Tatt på alvor

Platen "Molly og Partner - apropos apehjerner, tannleger og annet sprøyt" er spekket med nyskreven musikk og tekster med humor signert Krogness og Herlofsen. Låtskriverne Lars Martin Myhre, Arne Garvang og Anders Rogg kan heller ikke glemmes. Herlofsen understreker at barna blir tatt på alvor og at det å ha vært to på prosjektet har gjort tekstene bedre.

- Vi hadde først brainstorm og deretter fordelte vi ansvaret for de ulike tekstene. Når tekstene var klare ga vi hverandre igjen muligheten til å komme med innspill til forandringer, sier hun.

Molly og Partner bor i et "høl" i veggen, og i dette hølet finnes et annet hemmelig høl fylt med godteri. Men godteri er jo på ingen måte penger, så Molly og Partner bytter godteriet inn i det nødvendigste som egg, melk og brød.

Klart for release

- Det er litt alvor ispedd mye moro. Vi har virkelig lagt hele hjertet i denne plata. Da vi var kommet til veis ende hadde vi faktisk nok materiale til å kunne lage en plate til, men nå prioriterer vi release-forestillingene på Galeiscenen i Stavern, sier Krogness.

26. juni er det première på forestillingen som baseres på den nye plata ispedd noen humorinnslag. Det blir første gangen Herlofsen og Krogness inntar scenen sammen.

- Jeg pugget manus til langt på natt i går kveld, for det er viktig at det meste sitter. Jeg må jo innrømme at Marianne alltid har vært en barndomshelt for meg, og det blir utrolig gøy å stå på scenen sammen med henne. Nærheten til publikum er viktig for oss begge og vi håper og tror at dette kommer til å funke fint. Med oss på laget har vi i tillegg musiker Øystein Lund Olafsen, så det blir utrolig spennende, avslutter Herlofsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.