RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Leste 2018 bøker!


Elevene Johanne Wiig Nordby, Kristina Åbø og Thea J. L. Schumann koste seg med is og fest på Smestad skole. 
Foto: Smestad skole
Elevene Johanne Wiig Nordby, Kristina Åbø og Thea J. L. Schumann koste seg med is og fest på Smestad skole. Foto: Smestad skole
Elevene ved Smestad skole sukket ikke tungt da de fikk utdelt lesepass før sommerferien. Snarere tvert i mot.

Smestad: - 394 elever fra 2. til 7. trinn har deltatt i lesepass-aksjonen og det blir i snitt noe sånt som 5,12 bøker per elev. Det er nok naturlig at antallet bøker kan minske etter hvert som tykkelsen på bøkene øker, men vi er i hvert fall godt fornøyde med resultatet, forteller lærer Marit Berg Øien.

Flotte premier

Rektor ved skolen Yngvil Hestenes var så fornøyd med elevenes innsats at hun spanderte is på samtlige elever, inkludert 1. klasse. De sang for resten av skolen og skapte dermed en svært så hyggelig stemning.
- 98 av elevene hadde lest mer enn ti bøker i sommerferien og var dermed med i trekningen av bokpremier gitt av Ark Skøyen og Vinderen Libris. 48 stykker hadde faktisk lest mer enn 15 bøker og var dermed med i trekningen av billetter til Frognerbadet. Men de må muligens spare premien til neste år, smiler Berg Øien.

Utvidede åpningstider

De ivrige lesehestene på Smestad skole kan nå også glede seg over et utvidet tilbud på Deichmanske filial som ligger plassert i skolebygget. Med langåpent på både mandager og torsdager blir det mer tid til lån for både elever og foreldre.
- Selv om biblioteket fortsatt satser mest på elevene ved skolen kommer det stadig nye bøker også for voksne hit ned. Det går i tillegg an å bestille ønskede bøker her, noe som gjør det mulig å få med seg det man har lyst på, opplyser Berg Øien.
Åpningstidene er nå: Tirs-, ons- og fredag: 9.00-15.00. Mandag og torsdag: 9.00-17.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere