RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Løfter matematikkfaget

Hvert år markerer Kjelsås Skole mattedagen. Ved å koble matematikk til spill, lek og fysisk aktivitet løftes faget, sier avdelingsleder Merete Hannigan.

Kjelsås: I flere år har Kjelsås skole hatt sin egen mattedag.

Praktisk matte

- Matematikk er det faget som mange elever synes er vanskelig. Læremetoder knyttet til spill, lek og fysisk aktivitet kan kanskje være med på å snu negative elevholdninger til faget, sier en av skolens avdelingsledere, Merete Hannigan.
I løpet av mattedagen blir det arrangert forskjellige aktiviteter både inne og ute.
- Det er fokus på praktisk matte. Blant annet er noen elever på Frysja og måler fart - hvor langt går eller løper man på hvor lang tid hvor mange km/t blir det til slutt? forteller Hannigan.
I gymsalen er det også matteøving.
- Elevene legger ferdige kvadratmeter-firkanter utover salen. For eksempel hvor mange tre-roms leiligheter på et gitt antall kvadratmeter er det plass til i gymsalen?

Sponser matteutstyr

Og for ikke å glemme mattevaflene.
- Vi har jo andre markeringsdager som bokdagen relatert til norskfaget, og engelskdagen. Men spesielt med mattedagen - og som en ekstra bonus til elevene - stiller sjetteklasse-foreldrene hvert år med vaffelsteking og baguettsmøring, sier Hannigan.
- Vafler koster kroner fem og baguetter kroner ti. Overskuddet av matsalget gjør at skolen får råd til ekstra matteutstyr, som for eksempel "matte-scrabble", bingo, domino, abakuser (kuleramme), geometriske figurer og mye mer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere