RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Engasjert og glad: Jessica Kiil er godt fornøyd med sitt tredje album, "Don`t bleed Congo". Derfor bryr hun seg lite om terningkast fra Aftenposten. FOTO: PRIVAT
Engasjert og glad: Jessica Kiil er godt fornøyd med sitt tredje album, "Don`t bleed Congo". Derfor bryr hun seg lite om terningkast fra Aftenposten. FOTO: PRIVAT

- Lilly Allen fikk også en toer

Hun har brukt 60.000 kroner av egne penger på sin nye CD. Til tross for en dårlig anmeldelse i Aftenposten er Jessica Kiil fra Røa positiv.

RØA: Jessica Kiil, eller La Petite Jessica som er artistnavnet, er ute med sitt tredje album, "Don`t bleed Congo". Kiil er opprinnelig fra Kongo, men har bodd i Norge i 15 år. Men båndene til hjemlandet er fortsatt sterke.

Albumet er et resultat av mine harde kamper i livet. Og fra mitt fødeland som blør. Millioner av kvinner og barn dør. Voldtekter skjer i Kongo hvert sekund. Jeg vet ikke hvilken vei jeg kan ta for å redde de som er igjen, sier Kiil.

I forrige uke anmeldte Aftenposten albumet. Avisen ga det en toer på terningen. Kiil lar seg ikke stoppe av det. Og hun viser til at en storhet som Lilly Allen også fikk en toer på en konsert.

Vi er vel like gode da. Jeg velger å være positiv og glad, ler Kiil.

Fredsprosess

Kiil mener musikk er fredsskapende.

Mitt måte å bidra med i fredsprosesser er å legge melodi på de flotte tekstene. De er resultatet av et samarbeid mellom like flotte mennesker. Som for eksempel Jan Vincent Johansen på tre av låtene. Kai Quale har vært med på én. Resten er av meg selv. Jeg er veldig fornøyd.

Kiil slår fast at hennes røtter gjenspeiles i albumet.

En miks av afrikanske rytmer og moderne vestlig dansemusikk. Og med heftig pulserende følelser fra både vonde og gode stunder, sier en blid Kiil.

Engasjert

Kill driver ikke bare med musikk. Hun er samfunnsengasjert. Hun har levert flere kronikker i Aftenposten. Kiil har også foredrag om intergrering av innvandrere og de svakest stilte i samfunnet.

De siste månedene har hun også skrevet manus til en bok. Hun venter spent på melding fra forlaget om når den kan bli gitt ut.

Mandag var hun også gjest i RadioSelskapet på NRK P2. Der fikk hun også spilt flere av låtene fra det nye albumet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere