RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Livsfarlig!


Restene etter sandvolleyballbanen er livsfarlig, ytrer Ap-representant Ivar Christiansen. Her er BU-kollega Hanne Lyssand (SV) på samme sted, da hun etterlyste svar i fjor.
Arkivfoto: Kristin Tufte Haga
Restene etter sandvolleyballbanen er livsfarlig, ytrer Ap-representant Ivar Christiansen. Her er BU-kollega Hanne Lyssand (SV) på samme sted, da hun etterlyste svar i fjor. Arkivfoto: Kristin Tufte Haga
Allidretten legges ned, Bergrådveien ønskes stengt og bydelsøkonomien bekymrer og den fjernede volleyballbanen på Jupiterjordet kan ta liv. Dette var blant sakene BU behandlet 17. juni.

NORDRE AKER: Bydelsutvalget har vedtatt at Allidretten, tilbud hovedsakelig for 1. og 2. klassinger i bydelen, legges ned fra skoleåret 2010/11. Bakgrunnen er at stadig flere skoler har trukket seg fra tilbudet. I skoleåret 08/09 var 7 av 8 barneskoler, og 700 elever med. Neste skoleår har kun tre meldt interesse. Det vil gi et underskudd på 300.000 kroner. Bydelsutvalget tolker dette dit hen at det ikke lenger er behov for tilbudet, fordi skoletiden er utvidet, og SFO og idrettslagene har mye av de samme aktivitetene.

LES OGSÅ: Sier ja til Korsvollhallen


GREFSEN: «Hullet» som er igjen etter den fjernede sandvolleyballbanen på Sverre Enevolds plass (Jupiterjordet) er livsfarlig, mener Aps Ivar Christiansen. I følge politikeren samler det seg så store dammer med regnvann at barn i verste fall kan drukne i dem. Christiansen vil ha et svar fra bydelen og Friluftsetaten om når hullet kan fylles igjen. Den fjernede volleyballbanen skal etter planen erstattes et annet sted i området.


KJELSÅS:
Bydelsutvalget finner planene om utvidelse på Rønningen Folkehøgskole, Myrerskogveien 52c-54 innenfor akseptabel utnyttelsesgrad. KFUM/KFUK ønsker å utvide skolebygget, nytt internat, flerbrukshall under terreng og etablering av boliger. BU ber om at all ferdsel til området må legges via Myrerskogveien, og at den nye atkomsten  må trygges for gående og syklende, og stå ferdig før utbygging starter opp. BU frafaller tidligere krav om barnehage, for å redusere trafikkmengden. Venstres forslag om utredning av svømmehall i tilknytning til anlegget, falt med to stemmer fra Venstre og en fra Høyre.

LES OGSÅ: Ønsker miljøgate helt til Kirkeveien


TÅSEN: Beboere i Bergrådveien ønsker å gjøre deler av veien enveiskjørt for å «snikkjøring» mellom Rolf Wickstrøms vei og Maridalsveien. Disse får støtte fra BU, som ber Samferdselsetaten vurdere tiltak for å trygge ferdselen for beboere og skolebarn.


BLINDERN:
Blindern Studenthjem, Blindernveien 41, fikk i 2008 to års midlertidig tillatelse til å oppføre to boligbrakker i forbindelse med rehabilitering. Studenthjemmet søker om dispensasjon til å beholde brakkene frem til 18.04.2013. Bydelsutvalget noterer seg historien for andre «midlertidige» brakker, som dem ved Grefsen vgs. som har stått midlertidig siden 50-tallet, men regner med at studenthjemmet overholder fristen, og har ingen innsigelser mot dispensasjonen.

LES OGSÅ: BU boikotter ikke Israel


NORDRE AKER:
Prognosene for bydelens regnskap for 2010 ligger foreløpig på et merforbruk på 2,5 millioner som følge av større forbruk av større forbruk av sykehjemsplasser enn budsjettert.

– Men vi vil jobbe oss ned mot måltallet etter hvert, sier økonomikonsulent Eivind Marthinsen.
Bydelsadministrasjonen mener dette tallet ikke er avskrekkende. Mer bekymring knyttes det til at en kostnadsvekst som følge av tilflytting av funksjonshemmede i tilrettelagte boliger  i bydelen, trekkes med inn i 2011.

– Dette vil gjøre budsjettarbeidet verre enn vi hadde håpet på, sier Marthinsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere